PETTKÓ ANDRÁS

Teljes szövegű keresés

PETTKÓ ANDRÁS
PETTKÓ ANDRÁS (MDF): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Nem azért kértem szót, hogy az elnök úr felhívásának eleget tegyek, és bemondjam a honlapom címét, de azért még egyszer elmondom: www.pettkoandras.hu.
Ettől függetlenül a Fogarasiné Deák Valéria képviselő asszony által elmondottakkal egy ponton szeretnék vitatkozni. Tisztelt Képviselő Asszony! Ha elolvassa a benyújtott törvényjavaslatot, amit ön is jegyez, akkor ebben a törvényjavaslatban, azt gondolom, egyértelműen benne van az, hogy visszamenőleg is érvényes ez az öt év. Márpedig én azt gondolom, hogy visszafelé semmilyen szabályt nem lehet érvényesíteni.
A Magyar Demokrata Fórum természetesen egyetért azzal, hogy aki politikai pártokkal együtt indul a választásokon, aki részt vesz az önkormányzati választásokon, és civil egyesületnek vallja magát, vagy aki politikai pártokat támogat akár európai uniós, akár parlamenti vagy önkormányzati választásokon, állami pénzekre ne pályázhasson semmilyen szinten. Ezzel az alapelvvel egyetértünk.
Azt szeretnénk, ha benyújtott törvénymódosítás szövegét megnéznénk, és amennyiben ez szükséges - mi úgy gondoljuk, hogy szükséges -, úgy pontosítanánk, hogy ez a benyújtott javaslat a törvényjavaslat elfogadásának a pillanatától megkötendő választási indulásokra és együttműködésekre szóljon. Amennyiben ez így kerül be, azt gondolom, az ellenzéki képviselők által is elfogadható új elvről volna szó, hiszen mindannyian tudjuk, hogy a parlamentáris demokrácia elmúlt 18 évében minden egyes választási kampányban mind a két oldal használta a civil szervezeteket, már abban a tekintetben, hogy együttműködési megállapodást kötött, ki jó, ki rossz szándékkal, ez most teljesen lényegtelen ebből a szempontból. Én azt gondolom, hogy fontos, hogy ezt megszüntessük, és fontos az, hogy ez a civil szervezet tudja, hogy amennyiben köt ilyen megállapodást, saját magát kizárja ebből a lehetőségből, hogy pályázzon.
Köszönöm a figyelmüket.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem