PETTKÓ ANDRÁS

Teljes szövegű keresés

PETTKÓ ANDRÁS
PETTKÓ ANDRÁS (MDF): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Én a Fogarasiné Deák Valéria képviselő asszony által elmondottakhoz szeretnék két ponton kapcsolódni.
Tisztelt Képviselő Asszony! A Magyar Demokrata Fórum képviselőcsoportja nevében azt tudom önnek mondani, hogy mi elfogadjuk azt, hogy országgyűlési képviselők és önkormányzati képviselők tekintetében szigorítás következzék be. Amennyiben elfogadjuk ezt a magunkra kötelező szigorítást, akkor ennek az lesz a következménye, hogy a 3200 önkormányzatban lévő önkormányzati képviselő és a 386 országgyűlési képviselő nem lehet vezető tisztségviselője olyan egyesületnek vagy alapítványnak, ami állami pénzre önkormányzatokhoz vagy minisztériumokhoz pályázik.
Ha bevezetjük ezt a szigorítást - mi ezt támogatjuk -, akkor viszont a törvényjavaslatnak egy nagyon fontos része hiányzik, amiről eddig még nem volt szó. Mégpedig az, hogy ezt nem lehet úgy hatályba léptetni, ahogy azt a kormánypárti képviselők és a kormány elképzelik, hogy a törvény elfogadásának a pillanatában ez hatályba lépne, hanem kell egy átmeneti rendelkezést hozni, ezt az átmeneti rendelkezést legalább három hónapra, négy hónapra vagy hat hónapra kellene meghozni, ameddig biztosítanánk az egyesületeknek és alapítványoknak, hogy megtartsák azokat a választásokat, amire szükség van. Amennyiben ezt nem tesszük meg, akkor azokkal a civil szervezetekkel szúrunk ki, amelyeknek mi, országgyűlési képviselők valamennyien tagjai vagyunk, hiszen azt gondolom, a 386 országgyűlési képviselőből legalább 300 valamilyen civil egyesületnek vagy alapítványnak - helyi kis alapítvány, helyi kis egyesület- tagjai vagyunk, vagy önkormányzatban is vannak olyanok, akik ilyenben benne vagyunk.
A másik dolog, amiről szeretnék szólni, az NCA kérdése. Itt a képviselő asszony által elmondottakat én nem csökkenteni, hanem még növelni szeretném, hiszen azt láthatjuk, hogy néhány civil szervezet öntevékeny módon tiltakozott az ellen, hogy az Országgyűlés ezt így elfogadja. Pár nap alatt, tehát szinte 48 óra alatt több száz civil szervezet csatlakozott ehhez a felhíváshoz. Azt gondolom, nekünk, jogalkotóknak a civil szervezetek észrevételeit igenis figyelembe kell venni a végső döntés meghozásakor, tehát ezt a szakaszt meg kell változtatni.
Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps az MDF padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem