GUSZTOS PÉTER

Teljes szövegű keresés

GUSZTOS PÉTER
GUSZTOS PÉTER (SZDSZ): Köszönöm. Nem vettem részt ezen az ötpárti egyeztetésen, de a képviselő úr ne mondja ezt ilyen szemrehányóan, mert bizonyára más vett részt a frakciónkból. Hankó képviselő úr mondja, hogy ő volt ott, tehát ez a része rendben is van.
Én egyrészt azt látom, hogy nincs azért olyan nagyon kristályosan kidolgozva ez a javaslat, hogy pontosan mit is jelent, mert most a képviselő úr azt mondta, hogy azt gondolja, hogy valami olyasmit kellene csinálni, hogy bizonyos időnként be kellene nyújtani valamilyen papírt valahova. Tehát ettől még ez lehet jó, bár továbbra sem értem, hogy mi ezzel a probléma. Tehát miért ne válhatna élővé, mit tudom én, három-négy évnyi tetszhalott állapot után egy egyesület, amelyet például mások, akik korábban nem csinálták, átvesznek, vagy egy alapítvány miért ne éledhetne újra, illetve hogy milyen problémát jelentenek ezek a szervezetek. Tehát nem teljesen értem, hogy itt pontosan mi is a probléma.
Egyébként lehet, hogy a képviselő úr azt fogja mondani, hogy ez valamilyen földtől elrugaszkodott, liberális elképzelés, de én azt gondolom, itt egy olyan problémával állunk szemben, ahol az a liberális alapelv, hogy ezt az élet úgy alapvetően elrendezi, az igaz. Hát ezek a dolgok megszűnnek. Tehát ha nincs tevékenységük, akkor idővel elhalnak, és semmiféle problémát nem jelentenek. Úgyhogy nincs velük olyan értelemben probléma, hogy valahova pályáznának, és vissza tudnának élni pénzekkel; ezek ilyen tetszhalott állapotban lévő, formálisan még működő dolgok, amelyek idővel egyébként meg kell hogy szűnjenek, mert természetesen ezeknek az APEH felé meg mindenfelé vannak bizonyos kötelezettségeik, amiket ha nem teljesítenek, egy idő után ezek megszűnnek. Ez természetesen hosszú idő, de még egyszer mondom, nem teljesen értem, hogy a hazai civil szférának miért ez a legfontosabb problémája, hogy van néhány ezer, vagy adott esetben tízezer olyan civil szervezet, amely már érdemi működő tevékenységet nem fejt ki. Ezek nem nagyon csinálnak szerintem problémát.
Köszönöm.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem