BALOG ZOLTÁN

Teljes szövegű keresés

BALOG ZOLTÁN
BALOG ZOLTÁN (Fidesz): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Miközben egyetértünk azokkal az aggodalmakkal, amelyek itt, ebben a Házban elhangoztak, mégis határozottan vissza kell hogy utasítsam, hogy bárki, akár a nevünk kimondásának elkerülésével is a rasszizmussal kapcsolatos ügybe belekeverje a Fidesz-Magyar Polgári Szövetséget. Itt most Gusztos Péterre gondolok, akinek a célzásai egyértelműek voltak. (Közbekiáltások az MSZP soraiból.)
Mi adtunk ki először a parlamenti pártok közül nyilatkozatot ezzel az üggyel kapcsolatban, sajnálom, hogy elkerülte a figyelmüket. A nyilatkozat így hangzik: “Öt éve tartó MSZP-SZDSZ-kormányzás egyre mélyülő gazdasági és szociális válságot okozott Magyarországon, a magyar emberek mindennapjait kiábrándultság, frusztráltság, gyűlölködés, a bűncselekmények elszabadulása árnyékolja be.”
(13.20)
Ebben a helyzetben különösen fontos a türelem, az emberek egymás közötti szolidaritásának erősítése, az érzelmi, indulati reakciók felelős kezelése, kordában tartása.
A mi frakciószövetségünk minden törvénysértés következetes, jogállami keretek között történő üldözését szorgalmazza és várja el a hatóságoktól, ugyanakkor mélységesen elítél minden etnikai alapú diszkriminációt, gyűlöletkeltést, az ellen minden alkotmányos eszközzel fellép.
A frakciószövetség elnöksége kifejezi meggyőződését, hogy a jelenlegi gazdasági, társadalmi válsághelyzetből, a reménytelenség időszakából csak egy mélyreható szolidaritás és összefogás eszméjére épülő politikai váltás jelenthet kiutat.
S akkor lenne igazán hiteles a felszólalásuk az etnikai kisebbségek ügyében, hogyha a magyar vidéket nem taszítanák intézkedések kiszolgáltatott helyzetbe, hiszen miközben tudjuk, hogy nem helyes és nem jó cigánybűnözésről beszélni, de azért azt is tudjuk mindannyian, hogy vannak települések Borsodban, Szabolcsban és másutt, ahol egyébként a többségi magyar is kerülhet kiszolgáltatott helyzetbe a roma kisebbségekkel szemben. Az emberi jogok nemcsak a kisebbséget, hanem a többséget is megilletik, mert aki most többség, az még lehet kisebbség is egyszer.
Köszönöm figyelmüket. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem