DR. HÖRCSIK RICHÁRD

Teljes szövegű keresés

DR. HÖRCSIK RICHÁRD
DR. HÖRCSIK RICHÁRD (Fidesz): Tisztelt Államtitkár Úr! Az Új Magyarország fejlesztési tervben a világörökségi helyszínek, a turisztikai csomópontok és az ezekhez kapcsolódó infrastruktúra fejlesztése mind-mind kiemelt helyet kapott. Büszkék vagyunk, akár Aggtelekre, akár Tokajra, akár Sárospatakra terelődik a szó, fennen hirdetjük megannyi értékeinket, és várjuk a turistákat. Gyakran hallani és olvasni a kormány különböző megnyilatkozásaiban, hogy az ország integrált fejlesztése mennyire fontos, és mennyire támogatják az infrastrukturális fejlesztéseket. Bár tudom, hogy ezt a kormányzati idillt nem illő elrontani a részletekkel, mégis ezt kell tennem, mert - ahogy mondani szokás - az ördög mindig a részletekben bújik meg.
Tisztelt Államtitkár Úr! Sátoraljaújhely városában figyelemfelhívó demonstrációra került sor december elején. Nem véletlenül, hiszen a város életét gyakorlatilag lehetetlenné teszi a napi közel 2200 kamion, amely elkerülőút hiányában inkább átrobog a településen a belváros épített örökségét rongálva, és a levegő minősége mellett hihetetlen zajártalmat okozva az ott lakóknak. Enyhíteni fog a helyzeten a 2007 júniusára ígért, a keleti városrészt átszelő tehermentesítő út. Kérdés persze az is, hogy mikorra fejeződik be pontosan a beruházás. Enyhíteni fog, de a város problémáit sajnos, nem oldja meg.
A várost a trianoni békediktátum kettészelte. Az elkerülőutat a város polgármestere már megpróbálta a szlovákiai Slovenské Nové Mesto polgármesterével közösen a 2007-2013-as uniós költségvetésből megépíttetni, hiszen a rendezési tervekben is szereplő öt kilométer hosszúságú új út kétharmad része szlovák területen futna.
(16.30)
Azonban a szlovák közlekedési miniszter arról tájékoztatta a település vezetőit, hogy ez egyelőre nem aktuális 2013-ig. Ezért adódik a másik lehetőség, a 37-es útból leágazó négy számjegyű, rudabányácskai út részbeni bővítésével - egy 9 kilométeres szakasz - becsatolható lenne a várostól északra található (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) határátkelőhely, amelynek forgalma Románia uniós csatlakozása után megnövekedett.
Kérdezem öntől, államtitkár úr: mikorra tervezik Hegyalja északi részének közlekedési problémáját orvosolni? Tervezik-e az újhelyi elkerülő út megvalósítását?
Várom megtisztelő válaszát. (Taps az ellenzéki pártok soraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem