DR. GARAMHEGYI ÁBEL

Teljes szövegű keresés

DR. GARAMHEGYI ÁBEL
DR. GARAMHEGYI ÁBEL gazdasági és közlekedési minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Képviselő úr, azt kell hogy mondjam, a kérdésében néhány ügyben jó hírt, más ügyben némi büszkeséget is érzek, hiszen a magyar oldalon lényegesen előbbre tartunk, mint a szlovák oldalon. Ez azért megnyugtató számomra, hogy a magyar adófizetők forintjait megfelelően költjük. Ezen a területen, mint azt már egy korábbi kérdésre adott válaszban jeleztem, az érintett tárcák részvételével nyomvonal-kiválasztási munkára kerül sor. Általában a Szerencs-Tokaj térségi úthálózat felülvizsgálata ezen egyeztetés keretében jelenleg is folyamatban van.
A képviselő úr által is említett 37-es számú főút tehermentesítő szakaszának megépítése 2,5 milliárd forint ráfordítást igénylő beruházás, e pillanatban is folyamatban van. Az elkészülés határidejét ez év októberről jövő év május 15-re - a Dohánygyár utcai lakossági igények alapján végrehajtott műszakitartalom-módosítás miatt - kellett megváltoztatni. A tehermentesítő út építését sajnos, akadályozta az is, hogy az önkormányzat területbiztosításra tett előzetes kötelezettségvállalásának sajnálatos módon nem tudott eleget tenni, így a beruházónak kellett átvállalnia a területbiztosítás lebonyolítását és finanszírozását. Reményeink szerint ezek a helyi vállalások intenzívebbek lesznek az elkövetkezendő időszakban, elsősorban tettekben megvalósulva.
Ugyancsak a 37-es számú főutat érintően már említettem: kétszer kétsávosra kiépített szakaszt adtunk át Gesztely és Hernádkak elágazás között. Érezhető a különbség, mint az elhangzott, illetve a 11,5 tonnás burkolatmegerősítés a Gesztely és Tokaj közötti szakaszra továbbra is folyamatban van.
Tájékoztatom végül a képviselő urat, hogy a Magyar Közút Kht. évi rendszerességgel végzett forgalomszámlálása (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) alapján a 37-es számú főút Sárospatak és az országhatár közötti szakasza e pillanatban nem sorolható a nagy terhelésű közútjaink közé. Köszönöm szépen a figyelmet.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem