RÁCZ RÓBERT

Teljes szövegű keresés

RÁCZ RÓBERT
RÁCZ RÓBERT (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium pályázatot írt ki 2007. II. hó 9-én helyi vidékfejlesztési irodák cím elnyerésére. A pályázat célja állítólag az volt, hogy ezek a szervezetek katalizátorként vegyenek részt a helyi közösség vidékfejlesztési elképzeléseinek sikeres megvalósításában. Lássuk csak, hogy kik a legalkalmasabbak Hajdú-Bihar megyében az Új Magyarország vidékfejlesztési program helyi megvalósítására!
A debreceni kistérségben Debrecen megyei jogú város önkormányzata önálló kistérséget alkot, itt az Agrárszolgáltató és Tanácsadó Kht. nyert, amelynek alapítója a Hajdú-Bihar Megyei Agrárkamara, ez utóbbi szervezet elnöke dr. Forgács Barna, aki a legutóbbi választásokon MSZP-s országgyűlési képviselőjelölt volt, most pedig kedves képviselőtársam a Hajdú-Bihar megyei önkormányzatban, az MSZP-frakcióban ül.
A berettyóújfalui kistérségben, a bihari térségben a Bihari Önkormányzatok Többcélú Kistérségi Társulása pályázott, ám nem ő nyert, hanem a Bihar Fejlődéséért Egyesület, amelynek fő tevékenysége kulturális tevékenység, és a szervezet képviselője Szilágyi Péter úr, aki korábban nyolc évig volt szocialista országgyűlési képviselő, egyébként a helyi zeneiskola igazgatója, trombitatanár. (Derültség a Fidesz soraiban. - Font Sándor: Ez is véletlen egybeesés?)
A derecske-létavértesi kistérségben pályázott a vidékfejlesztési kht., de nem tudott nyerni, helyette az Együtt Derecskéért Egyesület nyert, amelynek elnöke Arany Sándor képviselő úr, azért mondom így a nevét, mert Arany Sándor képviselő úr szintén kedves képviselőtársam a Hajdú-Bihar megyei önkormányzatban, az MSZP-frakciót erősíti. (Dr. Géczi József Alajos: Te is benne vagy?)
A püspökladányi kistérségben a többcélú kistérségi társulás szintén pályázott, de nem tudott nyerni, mert helyette az Összefogás a Sárréti Kistérségért Egyesület nyert. Az egyesület cél szerinti besorolása kulturális tevékenység, elnöke az a Bangóné Borbély Ildikó, aki az MSZP nádudvari szervezetének tagja, és a külföldi, határon túli magyarok állampolgárságáért folyó népszavazáson az MSZP plakátarca volt - ezúton is gratulálunk neki.
Sorolhatnám tovább az összes nyertest; Hajdú-Bihar megyében kivétel nélkül - mondom: kivétel nélkül - olyanok nyerték a helyi vidékfejlesztési irodára kiírt pályázatot, akik valamilyen szocialista párti kampánymunkában vagy jelöltként, maguk is politikusként az MSZP-t szolgálják abban a megyében, és semmiképpen sem a vidékfejlesztés ügyét. A nyertesek láttán felmerül a kérdés, hogy vajon véletlen-e, hogy minden egyes irodavezető valamilyen módon részese volt az MSZP kampányának vagy ő maga volt a jelölt. Ez a pozíció a honorárium a kampányban végzett munkáért? Ön szerint ez tisztességes eljárás-e? Szeretném, hogyha válaszolni is tudna erre.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem