DR. NYUL ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

DR. NYUL ISTVÁN
DR. NYUL ISTVÁN (MSZP): Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Ház! Nem beszélhetünk nemzeti rákellenes programról, hogyha a dohányzás esetében nem tesszük meg azokat a legfontosabb preventív lépéseket, amelyeket meg kell tennünk.
Melyik ez a célcsoport? A gyermekegészségügy, a gyermekgyógyászat. Ha ismerjük azokat az adatokat, amit felmérnek, ma azt mutatják, hogy a serdülőkorban a fiúknál nagyon magas a dohányzás aránya, és még szomorúbb, hogy a lányok esetében rohamosan növekszik a dohányzó leányok száma. A kormány azon intézkedése, amely a védőnői szolgálat átszervezését végezte, megkétszerezte az iskolai védőnők számát, egészségvédelmi feladatuk megnőtt, és ennek szerves része a felvilágosítás, a dohányzás ellen tevékenykedés. A törvényhozásnak követni kell ezt a célt: igenis, nulla toleranciára kell törekedni a gyermek-egészségügyi intézményekben. Jó lenne, ha követnék ezt, mint lehetőséget, az iskolaszékek, és az iskolákban megtiltanák teljes mértékben a dohányzást.
Ahogyan jó példa tud lenni a nemdohányzó pedagógus vagy egészségügyi dolgozó, ugyanúgy rossz példa tud lenni a dohányzó egészségügyi dolgozó vagy pedagógus. Én amellett vagyok, hogy ezen a téren még további lépéseket lehetne tenni a nulla tolerancia felé, mert az a korcsoport, amely tudjuk, hogy érzelmileg labilis, könnyen megfogható, úgy jóra, mint rosszra is, sajnos, megtanítható. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem