DR. FRAJNA IMRE

Teljes szövegű keresés

DR. FRAJNA IMRE
DR. FRAJNA IMRE (Fidesz): Köszönöm a szót. Valószínűleg nem beszéltem az előbb elég egyértelműen. Nem arra jutottam a törvényjavaslat olvasása kapcsán, hogy ez egy kötelezettség lenne, azt gondolom, hogy olyan jogkorlátozási lehetőséget adunk a munkáltatók vagy szakszervezetek kezébe, amire szerintem törvényi szabályozás nélkül nincsen jogunk. Tehát lehet, hogy Kökény úr úgy gondolja, hogy ez egy esély, én azt gondolom, hogy ez egy olyan mértékű jogkorlátozás, ami nélkülözi a kellő garanciákat, magyarán nem az egyenlő fegyverek elvével érvényesíthetik a jogaikat az érintettek. Ebből a szempontból elmondtam, hol látom a határát.
Tehát azt gondolom, hogy igen, lehetséges a törvénynek azt az értelmetlen szabályát, hogy jelöljünk ki ott is dohányzásra kijelölt helyet, ahol egyébként ez szükségtelen, oldjuk fel, de ebben az esetben azt gondolom, hogy az egyenlő fegyverek elvével rendelkeznie kell a nemdohányzóknak és a dohányosoknak is. Hiszen ebben az esetben, mondom, már nem a nemdohányzók védelméről van szó, hanem a dohányosok jogainak megvonásáról, hiszen már egy zárt légtérbe sem vonulhatnak el dohányozni a dohányosok, és azt gondolom, hogy ennek a korlátozásnak viszont a kellő garanciáit meg kell teremteni, ez a törvényből hiányzik egyszerűen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem