DR. FÓNAGY JÁNOS

Teljes szövegű keresés

DR. FÓNAGY JÁNOS
DR. FÓNAGY JÁNOS (Fidesz): Köszönöm szépen. A parlament idejével való takarékoskodás és a többletidő miatt, engedjék meg, hogy előre mondjam, a választ nem fogadom el.
Anélkül, hogy belemennék az ajánlatok műszaki tartalmának részletezésébe, nyilvánvaló, hogy ahány ajánlat, annyifajta műszaki tartalom. De azért ugye, azt az államtitkár úr sem gondolja komolyan, hogy egy önmagában műszaki egészet képező építési-műszaki ajánlatból, a tervek alapján benyújtott ajánlati árból ekkora rész hibádzik?! Egyébként is osztom azt a korábban többször elmondott véleményt, hogy egyes autópálya-szakaszok árait nagyon nehéz összehasonlítani. Ezért úgy gondolom, hogy 50-100-150 kilométeres szakasz átlagolása az, ami valamifajta eligazítást nyújt a közvélemény számára.
Államtitkár úr, én el fogom juttatni önnek a 2002-től 2004-ig megkötött közbeszerzési eljárások során kialakított árakat (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), amiből teljesen nyilvánvaló, hogy ez a másfél-kétszeres áremelés igaz.
Ami pedig a közbeszerzést illeti: nem mindegy, hogy mire használják, tisztelt államtitkár úr. (Az elnök ismét csenget.) A késsel lehet kenyeret szelni és lehet ölni. Nem mindegy, hogy a közbeszerzést mire használjuk.
Köszönöm figyelmüket. (Taps az ellenzéki padsorokból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem