GYURCSÁNY FERENC

Teljes szövegű keresés

GYURCSÁNY FERENC
GYURCSÁNY FERENC gyermek-, ifjúsági és sportminiszter: Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelet Elnök Úr! Tisztelt Ház! A mai nap következő óráiban fogjuk elfogadni az új sporttörvényt, amellyel kapcsolatosan - miért tagadnánk? - bizonyos pontokon sok vita volt a kormány és az ellenzéki képviselők között.
Volt ugyanakkor olyan pont, amelyben egyetértettünk. Ez a pont az, mely szerint a kormány sporttal kapcsolatos felelősségének egyik nagy pillére az utánpótlás-nevelésben való részvétel. Az utánpótlás-nevelés szervezeti rendszere, finanszírozása ugyanakkor az elmúlt években, az elmúlt több mint egy évtizedben szétesett. Az összerendezés érdekében tett egy lépést az előző kormány, amikor megalapította a Nemzeti Utánpótlás-nevelési Intézetet, majd mi ezt az intézetet megerősítve, felelősségét megnövelve teszünk következő kettő lépést: átalakítjuk az utánpótlás-nevelés eddig szétdarabolt programját, megalakult a Sport 21 utánpótlás-nevelési program, utánpótlás-nevelésre több mint 2 milliárd forint áll rendelkezésre a következő évi költségvetésben; és elkezdjük az ön által is említett sportiskolai rendszer kiépítését, most már mindezt együtt a Nemzeti Utánpótlás-nevelési Intézet égisze alatt.
A következő évi költségvetésünkben 150 millió forint áll rendelkezésre arra, hogy azt a szakmai feladatot és problémát, amelyet ön is említ, hogy tegyünk rendet fogalmilag, szakmailag ezen a területen, ezt finanszírozzuk, és 2005 elején elindulhatnak a sportiskolák épp olyan normatív támogatással, ami a művészeti iskolákban honos. Erre vonatkozóan Magyar Bálint oktatási miniszter úrral közösen a kormánynak előterjesztést készítünk a következő év első negyedévében.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem