DR. CSILLAG ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

DR. CSILLAG ISTVÁN
DR. CSILLAG ISTVÁN gazdasági és közlekedési miniszter: Tisztelt Képviselő Úr! Három kérdést tett föl, mind a háromra azt kell mondanom, hogy egyik sem - bár a kérdés sugallja a választ, de egyik kérdése sem - a tényeket ismertette, nem is a szándékokat.
A nemzeti fejlesztési tervre vonatkozóan éppen néhány nappal ezelőtt értesítette hazánkat a brüsszeli Bizottság, hogy elfogadta az abban foglalt célokat.
(14.40)
Ezek között a gyógyturizmus kiemelten ugyan nevesítve nem, viszont a hozzá kapcsolódó szolgáltatások fejlesztése különböző operatív programokban külön is szerepel, például a turizmus értékeinek fejlesztése vagy a kis-, középvállalatok által teljesített különböző szolgáltatásfejlesztések. Szeretném elmondani, hogy ebből, tehát a regionális operatív programból a turizmus fejlesztése kiemelten részesül előirányzatokban, következésképpen a második kérdés tekintetében félrevezető az, amit ön mond, nevezetesen, hogy csökken a turizmusra szánt adófizetői pénz. Azért nem igaz ez az összefüggés, mert nem csupán a nemzeti forrásokból támogatott programokat kell figyelembe venni a jövő évben, hanem szerencsére az Európai Uniótól származó forrásokkal is az operatív programok keretében számolnunk kell. Ezek pedig együtt kiteszik azt az összeget, amit idén fordítottunk ezekre a célokra.
Az a harmadik megjegyzés pedig, amikor azt mondja, hogy nem a projektek minősége, hanem a különböző képviselők és polgármesterek számítanak - azt kell mondanom, hogy itt a kettő egybeesik. Jó minőségű projektet csak jó képviselő és jó polgármester tud előterjeszteni. (Taps a kormánypártok soraiban. - Moraj az ellenzéki pártok soraiból. - Bánki Erik: Ezt mondjátok meg annak a negyvennek, aki nem kapott!)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem