BALSAY ISTVÁN

Teljes szövegű keresés

BALSAY ISTVÁN
BALSAY ISTVÁN (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! A polgári kormány idején nemcsak az olimpiai eszme, a sport, hanem a sportegészségügy is kiemelt támogatást kapott. Bár a 2004. évi költségvetés több helyen széttelepített forrásai nem ezt mutatják, mi mégis reménykedünk, hogy folytatódik a beruházás a fiatalok, az utánunk következő korosztály jövője, egészsége érdekében. Bár a közoktatási törvény, a testnevelési órák száma, a tornaterem- és tanszoba-építési programok a szociálliberális kormány idejében nem támasztják alá e reményünket, mi mégis reménykedünk. A sportolók doppingügyei, amelyek kiderülnek, hamar a nyilvánosság elé kerülnek. A Magyar Olimpiai Bizottság és a szakszövetségek magatartása példás e tekintetben. Természetesen kérdés, hogyan lehet versenyben maradni tisztességesen a ma még nehezen kimutatható szereket használó országok egyes sportolóival, az orvostudomány fejlődésének nem mindenki számára elérhető eredményeinek hasznosításával.
Tisztelt Miniszter Úr! Én nemcsak a sportolók egészsége érdekében, hanem a fiatalok és a sport más területén egészségük érdekében tenni akarók érdekében is szólok. Az állat- és növényegészségügyben ma már követelmény olyan állomások felállítása, ahol ellenőrzik a tiltott szerek bevitelét, a kiürülési időt és a károsító anyagokat. Mégis megdöbbentő az a gondatlanság, amit úton-útfélen tapasztalhatunk különböző fitneszszalonok, erőfejlesztő szalonok tekintetében és nyílt bolti hálózati árusításban. Anabolikus szteroidok, hormonszármazékok, vízhajtók, ételkiegészítők, fél és egész kábítószerek tömegét vásárolhatják meg ellenőrzés és orvosi felügyelet nélkül meggondolatlan fiatal emberek.
(15.10)
Mit javasol a parlamentnek, tisztelt miniszter úr, és a kormánynak, hogy rendszeres ellenőrzéssel a forgalom korlátozásáról... (Az elnök jelzi az idő leteltét.) - mit kívánnak tenni? Mit kívánnak tenni annak érdekében, hogy megemelt forgalmi adókkal (Az elnök jelzi az idő leteltét.) egyes sportszereknél csökkenjenek a szabadidő egészségesebb eltöltésének költségei ezen áruk tekintetében?
Köszönöm, elnök úr.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem