DR. LAMPERTH MÓNIKA

Teljes szövegű keresés

DR. LAMPERTH MÓNIKA
DR. LAMPERTH MÓNIKA belügyminiszter, a napirendi pont előadója: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Az Európai Parlament tagjainak választására 2004 júniusában kerül sor. A határozati javaslat tárgyalását azért kérte a kormány az Országgyűlés rendkívüli ülésén, mert a szavazás lebonyolításának előkészítése, a közbeszerzési eljárások megindításának pénzügyi lebonyolítása megköveteli, hogy a tisztelt Országgyűlés még ebben az évben hozza meg a döntését.
Természetesen a választások pénzügyi előterjesztését csak akkor lehetett korrekt módon az Országgyűlés elé terjeszteni, amikor már ismertük az európai választási törvényt illetően azt a végleges változatot, amelyet az Országgyűlés elfogadott, ezért tehát az előterjesztés most az Országgyűlés elé kerül. E határozati javaslat értelmében az előterjesztés 4 milliárd 350 millió 816 ezer forintban jelöli meg a választási feladatok végrehajtásához szükséges összeget. Ebből az összegből kell fedezni a választással kapcsolatos személyi és dologi kiadásokat, a beruházási költségeket egyaránt.
A kiadások összetételére vonatkozóan a számszerűsíthető tételek megtalálhatók az előterjesztésben, ezért itt ezt most nem kívánom szóban részletesen a tisztelt képviselőtársaimnak bemutatni. Mindösszesen arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy új feladatot jelent a külképviseleti szavazás feltételeinek a megteremtése, aminek a mikéntjéről az európai parlamenti választásról szóló törvény elfogadásakor az Országgyűlés döntést hozott. Ennek a fedezete is itt szerepel az előterjesztésben: 432 millió forintot irányoz elő az előterjesztés ennek a feladatnak az elvégzéséhez. Ebben az összegben szerepel a szavazatszámláló bizottság kiutazási költségein túl a szavazóhelyiségek kialakítása, a választási, szavazatösszesítési feladatok ellátásának a költsége is.
Tisztelt Országgyűlés! A javaslatban szereplő összeg szükséges és elégséges mértékben biztosítja valamennyi választási feladat teljesítését, amelynek felhasználását a törvény rendelkezéseinek megfelelően az Állami Számvevőszék ellenőrzi. Kérem ezért a tisztelt Országgyűlést, hogy a beterjesztett határozati javaslatot vitassa meg és fogadja el. Köszönöm figyelmüket. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem