MOLNÁR LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

MOLNÁR LÁSZLÓ
MOLNÁR LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Miniszterelnök Úr! A köztársasági elnök úr a mai napon normakontrollra visszaküldte a befektetők, betétesek fokozott védelméről szóló törvényt. Alkotmányos joga a köztársasági elnök úrnak, hogy ezt megtegye. Az, hogy ennek a törvénycsomagnak része volt a pénzmosás megelőzéséről és megakadályozásáról szóló 2003. évi XV. törvény, most derül ki a közvélemény számára, hogy milyen fontos csomag volt ez, amelyet az ellenzék egyszerűen lex Szásznak degradált. (Zaj, közbeszólások.) Arról van szó ugyanis, hogy több olyan törvény került ebbe a csomagba, ami a betétesek fokozott védelmét szolgálta, ami az intézményes garanciákat beépítette, ami a pénzmosással kapcsolatban megtette azt a lehetőséget, amiről most szólni kell, hogy 2004. március 31-éig végezhetik el az ügyfelek a banki azonosítást, illetve az adategyeztetést.
A kormány benyújtotta javaslatát, Rogán képviselő úr is benyújtotta a javaslatát. A helyzet az, hogy a rövidebb, amelyik csak a dátumot tartalmazza, az kapott többséget; minősített többségről van szó. Én azt hiszem, hogy az emberek, az állampolgárok érdekében meghoztuk azt a döntést, ami nem volt könnyű, hiszen részben politikai döntésről is van szó, de ahhoz, hogy békés, boldog karácsonya legyen több százezer embernek, a Szocialista Párt úgy döntött, hogy megtámogatja Rogán képviselő úr javaslatát. Köszönöm. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem