FONT SÁNDOR

Teljes szövegű keresés

FONT SÁNDOR
FONT SÁNDOR (MDF): Köszönöm szépen a szót. Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! A Magyar Demokrata Fórum úgy látja, hogy a Rogán Antal által benyújtott törvénymódosítás teljes egészében orvosolja a problémát, azaz a szűkösnek, most hirtelen szűkösnek vélt határidőt megfelelő időtartománnyal tolja arrébb, és így lehetőségük nyílik a bankoknak, hogy ügyfeleikkel pontosítsák azokat az adatokat, amelyek hiányoznak, és így ne kelljen esetlegesen felfüggeszteni a számlaforgalmat, a számla létezését.
Azonban itt a vita kapcsán és már a délelőtt folyamán is úgy éreztük, mintha a közbeszédben az alakulna ki - és ez beszivárgott a parlament üléstermébe, főleg a kormányon levő képviselők részéről -, mintha a köztársasági elnök úr lenne a felelős azért, hogy ez a törvény most nem kerül kihirdetésre.
Szeretném leszögezni a Magyar Demokrata Fórum véleményét, miszerint az alapvető probléma nem az, hogy a köztársasági elnök úr az Alkotmánybírósághoz küldte az úgynevezett lex Szászt, hanem az, hogy önök, a baloldali hatalom egy olyan törvényt akart elfogadtatni, amely úgy tűnik, még a köztársasági elnök úrnak is aggályos, és ezért elküldi az Alkotmánybíróság elé. Úgyhogy Molnár képviselőtársamnak nem itt kell most már megvédeni ezt a törvényt, most készüljenek az Alkotmánybíróságra, és majd ott kell esetleg nekik jól tudni fogadni az Alkotmánybíróság döntését ezzel kapcsolatosan.
Tehát érthető, ha időben és az ellenzék kérésének megfelelően figyelembe veszik az európai uniós figyelmeztetéseket, figyelembe veszik az ellenzék azon aggályát, hogy bizony nem állja meg a helyét ez a törvény, és netán, ha nem egy úgynevezett szintén salátatörvény szerkezetben nyújtották volna be, azaz több olyan kérdést együvé gyúrtak, ami nem biztos, hogy feltétlenül együtt kellett volna hogy szerepeljen, akkor elkerülhető lett volna ez a probléma. Sokan bizony nem emlékeznek rá, mi igen, hogy a polgári kormány alatti ellenzék, amely jelenleg kormányzati többség, hányszor szidott le bennünket, ha netán salátatörvénnyel kapcsolatosan került benyújtásra egy törvény, azaz több törvénytervezetet együttesen tárgyaltunk. Önök most ugyanezt tették, és ezek után most mintha a köztársasági elnök úr lenne a hibás azért, hogy vélhetően egy alkotmányossági aggály miatt elutasított vagy ki nem hirdetett törvény kapcsán technikai nehézségük adódik a bankoknak.
Úgy látom, hogy a Fidesz képviselőcsoportján belül Rogán Antal időben ismerte fel ezt a problémát (Derültség és közbeszólások a kormánypárti padsorokban.), és ennek a problémának a kezelésére megvan a lehetőség. Úgyhogy természetesen az a karácsonyi nyugalom, amit Molnár képviselő úr itt említett: mi is egyetértünk vele, itt az alkalom; még messze van az éjfél, hogy ha kell, többször is ajánlottuk, hogy ha már egy rossz költségvetést nyújtottak be, akár a két ünnep között is hajlandóak vagyunk dolgozni, de önök ezt elutasították. Akkor ilyen kapkodva, gyorsan, a Házszabálytól való eltéréssel kell ezt a technikai problémát is orvosolni. Nincs semmi baj, erre még most is van lehetőség, a Magyar Demokrata Fórum szeretné megszavazni Rogán Antal benyújtott képviselői indítványát.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem