PÁL TIBOR

Teljes szövegű keresés

PÁL TIBOR
PÁL TIBOR belügyminisztériumi államtitkár: Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! A kormányprogramban megfogalmazott célok megvalósítása érdekében a kormány szándéka, hogy az elmúlt évek gyakorlatához képest a rendelkezésre álló lakástámogatási pénzeszközöket hatékonyabban és gazdaságosabban használjuk fel.
Az ez évi, tehát a 2003. évi költségvetésben a lakástámogatások előirányzata mintegy 140 milliárd forint, ez közel 10 százalékos növekedést jelent a 2002. évihez képest. Olyan sokoldalú lakástámogatási rendszer kialakítását szorgalmazzuk, amely lehetővé teszi az állampolgárok és az önkormányzatok számára egyaránt, hogy a rendelkezésre álló lehetőségek közül ki tudják választani a számukra legmegfelelőbbet, a legjobban kialakítható rendszert. Kiemelt célunk, hogy a támogatásokhoz az alacsony jövedelemmel rendelkező családok, fiatalok is hozzájussanak, és ugyanígy cél, hogy az önkormányzatok is hozzá tudjanak jutni a támogatáshoz.
A kormány - ígéretéhez híven - folytatja a Széchenyi-terv lakásprogramját, így a pályázók, a pályázó önkormányzatok 2003-ban is vissza nem térítendő támogatást kapnak bérlakásállományuk javítására, növelésére. A források hatékonyabb kihasználása érdekében az önkormányzatok számára, attól függően, hogy milyen az anyagi helyzetük, 50, illetve 70 százalékos vissza nem térítendő támogatást biztosít a kormány, és természetesen emellé kedvező kamatozású hitel felvételi lehetőségét is megteremtettük.
Ez a két forma és a két támogatás az, ami az önkormányzatok számára, illetve az egyének számára lehetőséget biztosít a jobb lakáskörülményeknek a kialakításához. (Szórványos taps az MSZP és az SZDSZ soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem