DR. VERES JÁNOS

Teljes szövegű keresés

DR. VERES JÁNOS
DR. VERES JÁNOS pénzügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Ön egy megyére vonatkoztatva tette fel kérdését, azonban igyekszem általánosabb választ adni, hiszen az ország valamennyi megyéjében vannak érintettek ebben a kérdésben.
Az ön által felvetett témában a sajtóban is sok pontatlanság jelent meg, ezért szeretném egyértelművé tenni azt, hogy az eddigiek során az államháztartási hivatalok semmilyen szabálytalanságot nem követtek el. Ebben a kérdésben a Somogy Megyei Bíróság döntését követően egy legfelsőbb bírósági döntésre vár az államigazgatás, a Legfelsőbb Bíróság döntésének értelmében mindenki, aki jogosult volt, akit jogosultnak fog ítélni a bíróság, az általa jogosnak ítélt összeget meg fogja kapni.
Ebben a kérdésben a bíróság döntésétől függően fog majd sor kerülni az eljárás kidolgozására, ezért ma még nem lehet azt megmondani, hogy milyen módon kell ezt lebonyolítani, hiszen jelen pillanatban meglehetősen bonyolult és kusza jogi helyzet van a tekintetben is, hogy igényelni kell vagy nem kell igényelni, a tekintetben is, hogy ki jogosult és milyen módon döntést hozni ebben a kérdésben. Ahogy a Legfelsőbb Bíróság megerősíti vagy meg nem erősíti a Somogy Megyei Bíróság határozatát, abban az esetben visszamenőleges hatállyal fog az államigazgatás minden jogosult kismama esetében a kifizetésről dönteni. Sajnos addig, ameddig ez a döntés meg nem születik a Legfelsőbb Bíróságon, bármennyire is égnek a telefonvonalak vagy érkeznek a levelek, a területi államháztartási hivatalok nem tudnak érdemben jó választ adni a kérdésre, hiszen a bíróság döntésének a függvényében kell adott esetben a megfelelő választ meghozni.
Bizonyos vagyok abban, hogy a bíróság döntésének megszületését követően megnyugtató módon fogja tudni rendezni a magyar költségvetés az ebből következő esetleges kifizetési kötelezettségeket is.
Köszönöm a kérdésre adott válasz elfogadását.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem