DR. NYITRAI ZSOLT

Teljes szövegű keresés

DR. NYITRAI ZSOLT
DR. NYITRAI ZSOLT (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Köszönöm a szót. Tisztelt Államtitkár Úr! Egy évtizedekkel ezelőtt alkotott rendelet bevezette a gyes plusz pótlékrendszert, amely szerint a gyermekek számának függvényében a gyermekgondozási segély mellé járt a jövedelempótlék is. Ezt az összeget 1994. szeptember 1-jével havi 6700 forintra emelték. 1996. április 15-étől lehetőség nyílt ennek a mindenkori öregségi nyugdíjminimuméval megegyező gyesre történő átváltására. Sokan maradtak az előző megoldásnál, valószínűleg azért, mert az egy főre eső jövedelemtől függött. A jogszabályt, amely az ominózus pótlékról rendelkezett, nem módosították akképp, hogy az így folyósított 6700 forint csak az 1996. április 15-e előtti rendelkezések alapján megállapított gyes mellé járna.
A Somogy Megyei Bíróság három kismama ügyében hozott jogerős ítéletet, amelyben több évre visszamenőleg havi 6700 forint és annak kamatai megfizetésére kötelezi a területi államháztartási hivatalt. Amennyiben az összes érintett kismama benyújtja, benyújtaná a keresetét, akkor az a számítások szerint akár százmilliárdos összeg is lehetne.
Tisztelt Államtitkár Úr! A területi államháztartási hivatal szerint Heves megyében a vizsgált időszakban hatezer kismamát érinthet az ügy. A megyei területi államháztartási hivatal vonalai, telefonvonalai égnek, a kismamák úton-útfélen érdeklődnek, ők vajon mire számíthatnak, ők mit tegyenek, hogy megkapják a Somogy Megyei Bíróság ítélete alapján elvileg őket is megillető összeget, visszamenőleg, kamatostul. Mekkora összeggel számolnak önök a Heves megyei kismamák ügyében?
Államtitkár Úr! Várom a válaszát. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem