KOVÁCS LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

KOVÁCS LÁSZLÓ
KOVÁCS LÁSZLÓ külügyminiszter: Köszönöm a szót. Tisztelt Képviselő Úr! Volt bennünk bizonytalanság, mert a levelet nekem címezte, az interpelláció nekem szólt, de a téma a Belügyminisztériumot érinti. Végül is kérem, fogadja el az én válaszomat; gondolom, lesz még ebből interpelláció, legközelebb majd a belügyminiszter fog válaszolni. A következőket szeretném sorban mondani.
Az első: a határidő valóban rövid volt, de nem lehetetlenül rövid. Azért volt rövid, hogy mielőbb vetíteni lehessen. És hogy nem volt lehetetlenül rövid, azt bizonyítja, hogy hét pályázó is volt, aki vállalta ezt a határidőt. Nyilván, ha lehetetlenül rövid lett volna, akkor nem lett volna egy pályázó sem. Ebből három maradt állva. Tehát a részvételi szakaszon heten indultak, és három maradt állva, három haladt tovább az ajánlattételi szakaszon. A pályázat egyébként február 12-én indult, és március 31-e az ajánlattételi határidő, ami még nem járt le, tehát bő másfél hónap állt rendelkezésre.
A második kérdésére a válasz, hogy a tenderről nem tudhatott senki előre, kiírás előtt. Arról, hogy van ilyen szándék az európai uniós csatlakozás kommunikációjával foglalkozó szakemberek körében, hogy jó lenne egy rajzfilmet készíteni, valóban tudhatott bárki, mert ez emlékezetem szerint még a sajtóban is megjelent. De hát ezért nem lehet valakit felelősségre vonni, mert az olyan lenne, mintha abban a hitben, hogy a Miniszterelnöki Hivatal majd egyszer gépkocsi vásárlásra indít tendert vagy hirdet tendert, minden autógyártótól megkövetelnénk, hogy szüntesse be a gyártást, és csak akkor kezdjen gyártani, amikor a tender megjelenik. Tehát azt, hogy valaki elkezd csinálni minden felhatalmazás nélkül valamiféle rajzfilmet abban a reményben, hogy hátha szükség lesz rá - nem tudom, hogy ez így történt-e -, önmagában kifogásolni nem lehet.
A harmadik: nem igaz, hogy 400 millió forintot szánna a két minisztérium erre, annál is inkább, hiszen az ön interpellációja is többször is 100 milliót említ - nem szántunk 400 milliót erre.
A negyedik kérdésére a válaszom: válaszoltak a Külügyminisztérium, illetve a Belügyminisztérium illetékesei, az ajánlattevők, illetve a pályázatot meghirdetők. Március 19-én volt egy konzultáció, ezen az ajánlattevők föltették a kérdéseiket, és a megadott határidőn belül valamennyien írásos választ kaptak.
Végül az ötödik: Magyarország európai uniós csatlakozása nem fog változást hozni, mert most sincs semmiféle erkölcstelen és gátlástalan vircsaft a Belügyminisztériumban - ahogy a kérdése szólt -, hozzáteszem, a Külügyminisztériumban sincs ilyen, tehát az európai uniós csatlakozás után is ugyanez marad a helyzet, akkor sem lesz sem gátlástalan, sem erkölcstelen vircsaft.
Kérem válaszom elfogadását. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem