DR. BAGÓ ZOLTÁN

Teljes szövegű keresés

DR. BAGÓ ZOLTÁN
DR. BAGÓ ZOLTÁN (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszter Asszony! A Belügyminisztérium a Külügyminisztériummal közösen február 12-én kért ajánlatot egy 35 részes, darabonként 4-5 perces rajzfilmsorozat kreatív koncepciójára, valamint a filmek előállítására. A pályázatban eredetileg 11 napos határidőt szabtak a részvételhez szükséges dokumentumok beszerzésére, sőt a győztesnek a szerződéskötés után 40 nappal már szállítania kell az első részt, és biztosítania, hogy egy országos televízió főműsoridőben naponta legalább kétszer le is adja.
A filmesek képtelenségnek minősítették, hogy a tárcák a legdrágább műsorsávokra vonatkozó előszerződéstől teszik függővé a nevezést. Hozzáértők szerint a pályázatot csak az tudja teljesíteni - idézem -, “akinek már régen a zsebében van a filmterv”, hiszen 40 nap alatt állítólag egy félperces reklámfilmet sem lehet a nulláról indulva legyártani. A pályázat kihirdetését követő napokban Gát György producer elismerte, hogy vállalkozása már december óta dolgozik a projekten, és hogy gőzerővel folynak a munkálatok a 100 milliós megbízás teljesítésén. Az egyik pályázó magyarázatot kért a Külügyminisztériumtól, de a tárca a személyes konzultációt elutasította, válaszlevelében pedig nem reagált a kérdésre. A Belügyminisztérium sem kívánt válaszolni, hogy miért volt sürgős a pályázat lezárása, pedig a sorozat már nem kerül adásba az áprilisi EU-népszavazás előtt. Állítólag 100 milliót is elkérhetnek a munkáért, miközben az egész szakma idén 190 millió forint állami támogatással számolhat.
Tisztelt Miniszter Asszony! Miért a lehetetlen határidő, ha a népszavazásig úgysem lehet elkezdeni a vetítést? Hogyan értesülhetett valaki előre a tenderről, hetekkel annak kiírása előtt? Igaz-e, hogy a Belügyminisztérium és a Külügyminisztérium 400 millió forintot kíván a sorozatra költeni? Miért nem válaszolnak a visszásságokat felvető, előre vesztésre ítélt cégeknek? Remélhető-e, hogy hazánk csatlakozása után nem lesz mód az ilyen gátlástalan és erkölcstelen vircsaftra a minisztérium háza táján?
Várom megtisztelő válaszát, államtitkár úr. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem