DEMETER ERVIN

Teljes szövegű keresés

DEMETER ERVIN
DEMETER ERVIN (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Legfőbbügyész-helyettes Úr! Mint mindannyiunk előtt ismert, fokozott ügyészi felügyelet mellett folyik a nyomozás Princz Gábor és vezetőtársai ellen a Postabanknál elkövetett, jelentős veszteséget okozó ügyek miatt. Az elmúlt hetekben került sor az úgynevezett gyanúsítotti iratismertetésre, ahol Princz Gábor és a védője megismerhette a büntetőeljárás során felhasznált és értékelt iratokat. Ezzel szinte egy időben a Miniszterelnöki Hivatal egyik államtitkára egy szenzációsnak szánt bejelentést tett a Postabank konszolidációjáról szóló KEHI-jelentésről, pontosabban jelentéstervezetről; erről a jelentéstervezetről az államtitkár úr nagyon sok valótlanságot állított. A rendőrség pedig a nyomozást felügyelő ügyészség helyett a gyanúsítottnak adta át ezeket az iratokat, ezzel is segítve abban Princz Gábort, hogy a büntetőügyéről elterelje a figyelmet, és egy politikai támadást indítson. Ezt meg is tette talán másnap a közszolgálati televízióban.
Éppen ezért tisztelettel kérdezem a fokozott felügyeletet gyakorló ügyészség vezetőjét, a legfőbb ügyész urat, illetve helyettesét, hogy kapcsolódnak-e bármilyen módon a Princz Gábor elleni büntetőügyhöz a Postabank konszolidációjával kapcsolatos KEHI-jelentés tervezetében foglaltak, illetve törvényesen járt-e el a rendőrség, amikor az iratokat a gyanúsítottnak átadta. Ennek a körülményeiről az elmúlt alkalommal hallottunk. Ezekre a kérdésekre tisztelettel várom a válaszát.
Köszönöm a figyelmüket. (Szórványos taps az ellenzék soraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem