SZALAY GÁBOR

Teljes szövegű keresés

SZALAY GÁBOR
SZALAY GÁBOR gazdasági és közlekedési minisztériumi államtitkár: Teszek egy újabb kísérletet, hogy ne az árügyekre reagáljak. (Göndör István: Itt maradunk holnap reggelig!)
Tóth István képviselőtársunk felvetett egy-két áron kívül eső véleményt is, amit nehéz válasz nélkül hagyni. Ilyen a piacnyitás mértéke és üteme. Tisztelt Tóth képviselőtársam, ön egy passzussal legalább el van maradva a világ mögött, és ezért ajánlom, hogy frissítse fel az ismereteit. Amire ön hivatkozott, és amihez ön méri a magyar piacnyitás elrettentő léptékét, mércéjét és gyorsaságát, azon az Európai Unió már rég túllépett. És tudja, miért lépett túl? Azért, mert a piacnyitási ütemekről, amelyekre ön hivatkozik, rövid idő alatt, egy évben belül kiderült, hogy az Európai Unióban messze túlteljesítik azokat. Kinyitották a piacot, kinyitották az ajtót, és ahol megnyílt a lehetőség, a piac magától sokkal gyorsabb ütemben kinyílt. Erre a madridi csúcson elhatározták, hogy jóval gyorsabban fogják a piacnyitást megcsinálni. Erről szól az az EU-irányelv, amely ugyan még nem született meg, de már nagyjából tudjuk, mit fog tartalmazni, és amelyre önök is többször hivatkoztak, hogy azt alkalmazzuk, amit az EU-irányelv majd megfogalmaz.
Ez az EU-irányelv azt ütemezi elő, hogy 2004. július 1-jétől minden ipari fogyasztó számára lehetséges lesz a piacba való belépés, attól függetlenül, hogy mekkora nagyságú fogyasztó, és a háztartási fogyasztók részére mindez 2007. július 1-jétől lesz előírva. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Tehát azt gondolom, hogy Magyarország, amely az önök kormánya alatt nem kért egyetlen derogációt sem az energetika területén, ezt az új EU-irányelvet fogja követni, kell követnie, és ez nem fog (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) hátrányára szolgálni. (Taps az MSZP padsoraiból.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem