ELNÖK (dr. Dávid Ibolya)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (dr. Dávid Ibolya)
ELNÖK (dr. Dávid Ibolya): Tisztelt Képviselőtársaim! Most a határozathozatalok következnek. Ennek során nem döntünk az ajánlás 4. pontjáról, mert az előterjesztője visszavonta, valamint a 6. pontról, amely a mezőgazdasági bizottság állásfoglalása szerint nem felel meg a Házszabály rendelkezéseinek.
Az előterjesztő a kiegészítő ajánlás 1. pontjában szereplő javaslatot támogatja. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a támogatott indítványt. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 314 igen szavazattal, 20 nem ellenében, 4 tartózkodó szavazat mellett szavazta meg, elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most azokról az indítványokról szavazunk, amelyekről a Házszabály értelmében még dönteni lehet.
Az 1. pontban Pap János az 1. §-ban a törvény 1. § (2) bekezdés a) pontjában nyelvtani módosítást kezdeményez. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 147 igen szavazattal, 190 nem ellenében, 2 tartózkodó szavazat mellett elutasította.
(18.20)
A 2. pontban Orosz Sándor és Glattfelder Béla a 2. § módosításával azt indítványozzák, hogy a hivatásos vadászok szolgálati szabályzatának megalkotása ne a kamara feladata legyen. A mezőgazdasági és a környezetvédelmi bizottság támogatja, a gazdasági bizottság nem. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 146 igen szavazattal, 193 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett utasította el.
A 3. pontban Herbály Imre és Godó Lajos a 2. §-ban a kamarai feladatok körét egészítik ki. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 20 igen szavazattal, 315 nem ellenében, 7 tartózkodás mellett utasította el.
Az 5. pontban Pap János visszavonta a módosító javaslatát.
Most a 7. pontot teszem fel Szabó József Andor és Glattfelder Béla javaslata szerint. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 142 igen szavazattal, 196 nem ellenében, 5 tartózkodás mellett utasította el.
Tisztelt Országgyűlés! Határozathozatalunk végére értünk, a zárószavazásra a következő ülésünkön kerül sor.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem