SZÁSZFALVI LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

SZÁSZFALVI LÁSZLÓ
SZÁSZFALVI LÁSZLÓ, az emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi bizottság elnöke: Köszönöm szépen. Tényleg csak nagyon röviden szeretnék reflektálni - sajnálom, hogy az államtitkár úr közben elment. Egyrészt a határozati javaslatnak az esetleges módosításaival kapcsolatosan azt gondolom, hogy a bizottságunk nyitott arra vonatkozólag, hogy esetleg az első pontban is konkretizáljuk ezeket a bizonyos jogszabályokat, hiszen a bizottsági határozati javaslat elfogadásakor is elég hosszas vitát folytattunk éppen erről, hogy konkrétan megfogalmazzuk-e a határozati javaslatban, vagy pedig általánosságban fogalmazzunk. Mi úgy gondoltuk, hogy adjunk lehetőséget a kormánynak, adjunk tágabb mozgásteret a kormánynak, de azt gondolom, nyitottak vagyunk abba az irányba is, hogy ezt konkretizáljuk.
A határidőre vonatkozólag sajnálom, hogy a kormány nem támogatja a konkrét határidő meghatározását. Természetesen a bizottsági ülésen meg kell vitatnunk majd a módosító indítványokat. Azt gondolom, hogy a konkrét határidő mindenféleképpen egyfajta konkrét garanciát jelentett volna mindannyiunk számára, amelyet mind a kormánynak, mind az Országgyűlésnek be kellett volna tartania, és ezzel az esélyt teremtettük volna meg, hogy a ciklus közepéig megteremtjük ezeket az új jogszabályi feltételeket, de azt gondolom, hogy ezt majd még a bizottságban mindenképpen meg kell vitatnunk. Én mégis bizakodó vagyok és optimista vagyok jelen pillanatban, annak ellenére, hogy csak négyen vagyunk már a Házban, és sajnálatos módon az MSZP nem képviselteti magát. Ennek ellenére optimista vagyok, és abban bízom, hogy ezekkel a módosításokkal a bizottságunk el fogja fogadni ezeket a kiigazításokat, korrekciókat. A határidőről bizonyára lesz még egy elég komoly vita, de bízom benne, hogy sikerül a bizottságunknak egy olyan állásfoglalást elfogadni, és a kormánnyal is egyeztetni tudjuk, hogy a határidő benne marad az országgyűlési határozatban.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem