DR. HORVÁTH JÁNOS

Teljes szövegű keresés

DR. HORVÁTH JÁNOS
DR. HORVÁTH JÁNOS (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tudom azt, hogy ha Molnár László képviselő úr több adat birtokában lenne, lett volna, akkor másképpen fogalmazott volna a 12 állami gazdaság ügyében.
Akkor arról volt szó, hogy az immár lassan tízesztendős privatizálási gyakorlat folyamán volt egy helyzet, amikor éppen 12 - lehetett volna 9 vagy 19 vagy 40, hiszen száz meg száz állami tulajdonban lévő objektum magánosítása, privatizálása programja volt a kormányoknak, tekintet nélkül arra, hogy milyen színezetűek, összetételűek és pártállásúak voltak -, tehát volt egy eset az idők folyamán, amikor 12 állami gazdaságról volt szó. Hogyan is? Úgy, hogy a kormány az Országgyűléstől határozatot kívánt a tekintetben, hogy azok privatizálhatók legyenek. Nem privatizálta, nem döntötte el, hogy kinek mennyiért adja el; nem döntöttük itt el - itt voltunk -, hanem mintegy felhatalmaztuk a kormányt arra, amire úgyis felhatalmazása volt, lehetett volna, de százszor és számtalanszor a kormány az előző esztendők során hasonló dolgokat cselekedett.
Nem szóltam volna hozzá, de azért is mondom ezt itt, mert most az Állami Számvevőszék tevékenységét analizáljuk és tárgyaljuk. Igen tisztelt Ház! Képviselőtársaim! A 12 állami gazdaság, vagy az energiaipar, vagy az útépítés, vagy bármi, ahol kérdéseink vannak, bármelyikünknek, országgyűlési képviselőknek (Az elnök jelzi az idő leteltét.), nekem, Molnár képviselő úrnak és bármelyikünknek, úgy érzem, hogy én fordulhatok az Állami Számvevőszékhez ebben a kérdésben, és megkérhetem (Az elnök jelzi az idő leteltét.), hogy nézzen bele, és megbízom a jelentésében, és megosztom azt a tisztelt Házzal.
Köszönöm.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem