ÉKES JÓZSEF

Teljes szövegű keresés

ÉKES JÓZSEF
ÉKES JÓZSEF (MDF): Igen, elfogadom.
Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Még talán szerencsésebb is, hogy önhöz intézem a kérdésemet, hisz '97-ben, annak idején, amikor ön miniszter volt, beszéltünk a mentőállomások kérdéséről, és ezen mentőállomások sorában Tüskevár telephellyel egy új mentőállomás létesítése kapcsán akkor ön is elfogadta az érveinket.
'97-hez képest a 8-as számú főútvonal leterheltsége körülbelül az ötszörösére növekedett. Ajka városától és Sárvártól Tüskevár 30-30 kilométerre van, tehát ha adott esetben sürgősségi betegszállításról van szó, a leterheltség miatt, illetve a kamionforgalom is óriási, nemhogy 15 perc alatt, de 40 perc alatt sem érhető el a legkisebb település.
Itt szeretném felsorolni, hogy a 8-asra számos zsáktelepülés is fel van fűzve, és a Somló környékének, a Somló hátsó részének az ellátottsága ebből a szempontból annyira gyenge, hogy adott esetben Adorjánháza, Nagypirit, Kispirit, Oroszi, Iszkáz, Dabrony, Nagyalásony településrészek ugyanabba a kérdéskörbe tartoznak, mint például Tüskevár.
Én kérem a miniszter asszonyt és az államtitkár urat, vizsgálják felül ezt még egyszer, hiszen az előző kormány idején közel 15 új mentőállomás építése folyamatban volt és megtörtént - folyamatosan történik az új mentőállomások telepítése. Tüskevár esetében a képviselő-testület is meghozta azt a döntést, hogy ha a kormányhatározatnak megfelelően, ami az előző kormány időszakában el lett fogadva, sor kerül a telepítésre, akkor Tüskevár települése nyitott egy új mentőállomás befogadására.
Kérdezem újólag az államtitkár urat az akkori, általunk közösen is megfogalmazott tüskevári mentőállomás kapcsán, hogy az erre vonatkozó kormányhatározat után a jelenlegi kormánynak szándékában áll-e Tüskevárra egy mentőállomás telepítése, hiszen az Unióban is egyfajta előírás, hogy (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) legalább 15 percen belül a beteg elérhetővé váljon.
Kérem a kérdésemre a választ megadni. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)
(15.30)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem