KISS PÉTER

Teljes szövegű keresés

KISS PÉTER
KISS PÉTER, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Mivel az interpellációjában nem tett fel kérdést, ezért tulajdonképpen most zárhatnám azzal a válaszomat, hogy köszönöm szépen a figyelemfelhívó megjegyzéseit.
(15.30)
Mondhatnám ezt azért is, hiszen mindezeket a kérdéseket önnek három héttel ezelőtt megválaszoltam levélben, mint ahogy ön is utalt rá, de úgy tekintek a mostani felvetésére, hogy mivel, hála istennek, nincsen más téma, kénytelen ismétlésekbe bocsátkozni, és azt hiszem, ez tulajdonképpen jó hír. (Folyamatos zaj a Fidesz padsoraiból.)
Az ön által konkrétan fel nem tett kérdésekre tehát a következők a válaszaim. Elöljáróban meg kell jegyeznem, hogy az ön által említett ügyben semmiféle adatmentés nem történt, így értelemszerűen jogosulatlan sem.
2. Az In-Forrás Kht.-nak senki nem adott utasítást adatvédelmi, adatmentési projektre.
3. A társaság alapító okiratában szereplő informatikai tevékenység fogalmába beleérthető az adatmentés és az adatvédelem, így a társaság sem az alapító okiratával, sem a közhasznú szervezetekről szóló törvény előírásaival ellentétes tevékenységet nem végzett volna akkor sem, ha adatmentést vagy adatvédelmet végez, bár ilyet egyébként nem tett.
4. Az ügyvezető igazgató az előző kormányzat időszakában készített alapító okiratnak köszönhetően jogosult volt mindenfajta korlátozás nélküli megbízásokat kiadni, így többek között a Proware Kft.-t is foglalkoztatta.
5. A társaságnak nincs közhasznú adatokra vonatkozó hozzáférési és másolási jogosultsága, de ilyen tevékenységet nem is végzett.
6. Mivel a projekt során semmiféle adatmentés nem történt, így az el nem mentett adatokat nem is kell tárolni.
7. Amiben igaza van, a központosított közbeszerzés keretein belül a 96/125-ös kormányrendelet 1. § (1) bekezdése szerinti intézmények jogosultak a beszerzéseiket bonyolítani, az In-Forrás Kht. nem tartozik ebbe a körbe.
8. Bízom abban, hogy ezekkel az információkkal ismételten sikerült eloszlatnom az eddig felvetődött kételyeit.
Köszönöm a figyelmét. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem