DR. RÉPÁSSY RÓBERT

Teljes szövegű keresés

DR. RÉPÁSSY RÓBERT
DR. RÉPÁSSY RÓBERT (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Belügyminiszter Asszony! Amennyiben megengedné, a kérdésemet feltenném önnek. (Dr. Lamperth Mónika: Természetesen!)
Tisztelt Miniszter Asszony! Tudja, hogyan nevezik egymás között a rendőrök az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságát? Politikai rendőrségnek. Ön bizonyára jobban tudja nálam, miért kapta ezt a nem túl hízelgő nevet az Országos Rendőr-főkapitányságnak ez a szervezeti egysége. Ennek a politikai rendőrségnek van egy vezető nyomozója, bizonyos Papp Csaba, akinek az ügybuzgósága közismert, aki futószalagon szállítja a gyors sikereket Medgyessy Péter és kormánya számára. Ha kell, megszüntet, ha kell, meggyanúsít, katonai nyelven szólva: kiváló barát-ellenség felismerőrendszerrel van felszerelve.
A legutóbbi akciója, amikor egy szolgálati titkot képező KEHI-jelentéssel mentőövet akart dobni a Postabank-ügy fő gyanúsítottjának, Princz Gábornak, már a nyomozást felügyelő ügyészségen is kiverte a biztosítékot. A demokratikus rendőrség történetében mindeddig példa nélküli az a mód, ahogy Papp Csaba kijátszotta a nyomozás törvényességén őrködő ügyészséget, mint ahogy az is példa nélküli, hogy a nyomozati utasítást nem véletlenül személyesen továbbító ügyészt egészen egyszerűen nem engedték be az ORFK Aradi utcai épületébe.
A nyomozás fokozott felügyeletét ellátó Fővárosi Főügyészség az országos rendőr-főkapitányhoz fordult az ügyben annak a megvizsgálására, pontosan hogyan is minősíthető Papp Csaba osztályvezető tevékenysége a Princz Gábor elleni nyomozásban.
Ezek után, tisztelt Ház, nem fogják elhinni, olyan hírek láttak napvilágot a sajtóban, hogy a belügyminiszter asszony kitüntette a szolgálati titkot sértő nyomozót. Ha a sajtóértesülések helytállóak, a múlt hét végi rendőrnapon Szent György-rend lett a jutalma Papp Csabának.
Tisztelt Miniszter Asszony! Kérem, tájékoztassa az Országgyűlést arról, mi lett a következménye az ügynek: fegyelmi vagy kitüntetés lett a vége a Fővárosi Főügyészség által kifogásolt esetnek?
Várom megtisztelő válaszát! (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem