NÉMETH ZSOLT

Teljes szövegű keresés

NÉMETH ZSOLT
NÉMETH ZSOLT (Fidesz): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! a négypárti egyeztetésen jeleztem, hogy a Fidesz a maga részéről készen áll arra, hogy az iraki újjáépítésben, az Irak humanitárius megsegítését célzó tevékenységben szerepet vállaljon Magyarország, és ennek érdekében egy megfelelő katonai kontingens összeállítására kerüljön sor. Az erre vonatkozó tárgyalásokra készen állunk.
Ugyanakkor az előttünk fekvő előterjesztés kifejezetten katonai funkcióra kívánja kiküldeni a 300, illetőleg 600 főnyi katonát. Mi a magunk részéről ezt szintén tudjuk támogatni, de támogatnunk kell a nemzetközi felhatalmazást is, a nemzetközi erőfeszítéseket is.
Tehát a Fidesz három igent mond. Igent mondunk a humanitárius erőfeszítésekre, illetőleg az újjáépítésben részt vállaló magyar katonai kontingensre. Igent mondunk a nemzetközi felhatalmazásra, a nemzetközi egységes álláspont kialakítására, és ebben az esetben tudunk igent mondani a katonai jellegű tevékenység támogatására is.
Ezért szeretném jelezni, hogy a sürgősségét ennek a javaslatnak a Fidesz-Magyar Polgári Párt támogatja, ugyanakkor a Házszabálytól való eltérést nem tudjuk támogatni, mert mind ez idáig nem tudtuk kialakítani azt a közös álláspontot ebben a kérdésben, amely meggyőződésem szerint kialakítható.
Ami pedig a másik javaslatot illeti, bár arról is fogunk szavazni, de akkor már nem szeretném külön indokolni a Házszabálytól történő eltérés támogatását; szeretném jelezni, hogy a tranzit esetében a Fidesz-Magyar Polgári Párt támogatja a kormánynak, illetőleg a megfelelő nemzetközi szereplőknek a kérését, és ebben az esetben a Házszabálytól történő eltérést is támogatni fogjuk.
Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem