KARSAI PÉTER

Teljes szövegű keresés

KARSAI PÉTER
KARSAI PÉTER (MDF): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! A Magyar Demokrata Fórum örömmel nyugtázza, hogy a ma kiosztott előterjesztésben kettéválasztották a múltkor még egy előterjesztésben szereplő pontokat. Így, különösen a 2. pont, a 3814. számú határozati javaslat 2. pontja, amely az ország légterének, illetve közútjainak átengedéséről szól, külön határozati javaslatba került.
Ennek azért örülünk, mert mi magunk is úgy gondoljuk, hogy aki Irakba óhajt menni békefenntartani katonai erővel, annak ezt a lehetőséget meg kell teremteni. Tehát ebben az esetben, én is azért mondom ezt, hogy legközelebb ne kelljen hozzászólnom, ezt az előterjesztést a Házszabálytól való eltéréssel együtt a Magyar Demokrata Fórum képviselőcsoportja támogatni fogja.
Azonban az eredeti javaslatról, amelynek most egy módosított változata az asztalunkon van, és amely a 3883. számot viseli, és az Irakban történő katonai hozzájárulásról szól, a véleményünk nem változott az elmúlt hetekhez képest. Akkor az mondtuk, hogy a Magyar Demokrata Fórum megvárja és elvárja, amíg az erre hivatott nemzetközi szervezetek felhatalmazást adnak. Itt szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy az elmúlt hetekben, napokban a kormányoldal részéről is többször hangzott az el, hogy igen, nagyon örülnének annak, ha lenne nemzetközi felhatalmazás, de minthogy nincs, a szövetségesi felkérésnek eleget téve mennünk kell Irakba.
Mi azt gondoljuk, hogy ebben a megközelítésben a jobb és jó megoldást jelentené, ha azt mondjuk, hogy számunkra csak az a megközelítés fogadható el, amely azt mondja, hogy igen, ha erre a nemzetközi szervezetek felhatalmazását, vagy felkérését kapjuk. Mind ez ideig ez nem érkezett meg. A magunk részéről úgy gondoljuk, hogy ehhez tartva magunkat, reménykedve abban, hogy ilyen felhatalmazás még megszületik, akkor támogatni fogjuk a javaslatot. Addig azonban nem kívánjuk.
Köszönöm szépen. (Taps az MDF soraiban.)
(14.20)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem