ELNÖK (dr. Dávid Ibolya)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (dr. Dávid Ibolya)
ELNÖK (dr. Dávid Ibolya): Tisztelt Képviselőtársaim! Bejelentem, hogy az ajánlásban szereplő módosító javaslatot az előterjesztő nem támogatja, de erről a Házszabály értelmében döntenie kell a Háznak.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e Bánki Erik és Lasztovicza Jenő módosító javaslatát az ajánlás 1. pontja szerint, amelyben azt kezdeményezik, hogy az idegenforgalom ágazati irányítása ne a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter hatásköre legyen. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 148 igen szavazattal, 187 nem ellenében, 3 tartózkodás mellett nem fogadta el.
(18.30)
Tisztelt Országgyűlés! Bejelentem, hogy Balla György és Búsi Lajos képviselő urak kézzel szavaznak. Szavazatuk pedig: igen. Köszönöm szépen.
Tisztelt Országgyűlés! A határozathozatalunk végére értünk, a zárószavazásra a következő ülésünkön kerül sor.
Tisztelt Képviselőtársaim! Nincs elfogadott módosító javaslat. Arra figyelemmel, hogy az Országgyűlés a benyújtott módosító javaslatokat nem fogadta el, miután nem volt módosító javaslat, ezért szavazásra teszem fel a kérdést.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a Magyar Köztársaság minisztériumainak felsorolásáról szóló 2002. évi XI. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot az előterjesztés eredeti szövege szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen.
Tisztelt Országgyűlés! Az Országgyűlés 195 igen szavazattal, 2 nem szavazattal, 141 tartózkodó szavazat mellett az előterjesztést elfogadta. Két képviselőtársunk, Balla György és Búsi Lajos tartózkodó szavazatát kézzel jelezte. Köszönöm szépen.
Tisztelt Országgyűlés! Az előterjesztő indítványozta, hogy kerüljön sor az elfogadott törvény sürgős kihirdetésére. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, felkéri-e az Országgyűlés elnökét, hogy a köztársasági elnöktől a törvény sürgős kihirdetését kérje. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a határozatot 192 igen szavazattal, 1 nem szavazattal, 142 tartózkodó szavazat mellett, plusz 2, kézzel jelzett tartózkodással, tehát 144 tartózkodó szavazat mellett felkérte az Országgyűlés elnökét, hogy a köztársasági elnöktől kérje a sürgős kihirdetést.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem