KOVÁCS KÁLMÁN

Teljes szövegű keresés

KOVÁCS KÁLMÁN
KOVÁCS KÁLMÁN informatikai és hírközlési miniszter: Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Már attól tartottam, hogy a képviselő úr nem fogja föltenni a kérdést nekem, mert mindenről beszélt, csak arról az egy kérdésről nem, amit ezek szerint nem is tud alátámasztani, mert akkora butaság. A kérdés így hangzik: az IHM-rendelet miért tiltja meg az olcsó, vezeték nélküli internetszolgáltatás további elterjedését? S reméltem, hogy képviselő úr meg fogja mondani, melyik olcsó internetszolgáltatás és milyen további elterjedését tiltja meg. Ha arra gondol, ami a 6/2003-as rendelet, egy 146 oldalas rendelet szándékos félreértelmezéséről szól, amit elég szépen a sajtóban többször már megfuttattak, akkor azt kell mondanom, hogy természetesen, képviselő úr, semmiben nem korlátozzuk, hiszen szemben azzal, amit önök állítanak az újságokban, ez a rendelet nem korlátozza sem a beltéri, sem a kültéri használatát a 2,4 gigaherzes sávban rádiós eszközökkel megvalósított internetszolgáltatásnak. Semmiben sem korlátozza.
Három dolgot kell egy szolgáltatónak csinálni: a szolgáltatást be kell jelentenie nyilvántartás céljából; ez minden rádió-távközlési szolgáltatásra vonatkozik, bármit csinál, ez eddig is így volt, eztán sem változott. Rádióengedélyt kell kérni bizonyos körökben. Az RL-en, tehát a 2,4 gigaherzen szolgáltatóknak eddig sem kellett és eztán sem kell, akár kültéri, akár beltéri. Ezen kívül még az eszközök forgalomba hozatalánál van szabályozás. Az Unió és a hazai jogrend harmonizálása azt eredményezte, hogy nem kell engedélyt kérni ezen eszközök magyarországi behozatalára. Aki eddig behozott és behozott eszközt forgalmaz, az természetesen eztán is megteheti. Aki beltérre hoz be, az még csak bejelentéssel sem kell hogy éljen, hanem bármilyen eszközt behozhat. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Aki kültérre hoz be, az sem kell hogy engedélyeztesse, pusztán be kell jelentenie, és azért kell bejelentenie, hogy az olcsó húsnak ne legyen híg a leve (Az elnök ismét csenget.), hogy a szolgáltatás valóban internetes szolgáltatás legyen. Semmilyen korlátozás nincs.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem