PETTKÓ ANDRÁS

Teljes szövegű keresés

PETTKÓ ANDRÁS
PETTKÓ ANDRÁS (MDF): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! Országgyűlési képviselőként úgy gondolom, hogy az adófizetési kötelezettség nemcsak az adózó állampolgárokra ró feladatokat – nevezetesen, időben benyújtani az adóbevallást, befizetni az adó összegét -, hanem az APEH-nak is van feladata és felelőssége ebben a kérdésben, mégpedig az, hogy adjon meg minden reális segítséget, és teremtse meg az optimális feltételeket az adófizető állampolgároknak ahhoz, hogy jogszabály szabta kötelezettségeiknek maradéktalanul eleget tudjanak tenni.
(17.20)
A problémát, amit kérdésemben felvetek, valamennyi képviselőtársam tapasztalhatta már, mégpedig azt, hogy az APEH kirendeltségein nem lehet az adót befizetni, nemhogy készpénzzel, de még bankkártyával sem. Azt az érvelést nehezen, de elfogadom, hogy az APEH nem akar készpénzforgalommal foglalkozni, mert az túl költséges volna, és megoldhatatlan feladatok elé állítaná, a bankkártya-leolvasó telepítésének azonban már nem látom ilyen akadályát; különösen azért, mert Magyarországon szinte minden adózó állampolgár rendelkezik már bankkártyával. Azt hiszem, itt lenne már az ideje, hogy a modern információs társadalom vívmányai végre az APEH-irodákba is begyűrűzzenek, annál is inkább, mert minimális ráfordítással nagy könnyebbséget jelentene az adózók százainak ez a lehetőség.
Tisztelt Államtitkár Úr! Lát-e esélyt arra, hogy az APEH 133 irodájában belátható időn belül legalább egy ablakhoz kártyaleolvasó rendszert telepítsenek, így is megkönnyítve az adózó állampolgárok adóbefizetési kötelezettségeinek teljesítését? Úgy gondolom, a XXI. században az, hogy információs társadalomban élünk, nemcsak hangzatos jelmondat kellene hogy legyen, hanem a modern technika adta lehetőségekkel élnünk is kell.
Várom megtisztelő válaszát.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem