DR. VERES JÁNOS

Teljes szövegű keresés

DR. VERES JÁNOS
DR. VERES JÁNOS pénzügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Elsőként az utolsó kérdésre válaszolnék: azt kívánom tenni az adott kételyek eloszlatása érdekében, hogy a helyzetet világosan és egyértelműen ismertetem a nyilvánossággal.
Az ön feltételezéseket is tartalmazó kérdésfeltevésével szemben az történt, hogy május 13-án kiadásra került egy, ahogy ön is valóban megfogalmazta a kérdésében, egy szolgálat szervezésére vonatkozó, utasítás tárgyú papiros, amelyet nem egészen 20 órán belül vissza is vontak.
(16.10)
Azt nagyon sajnálom, hogy a papír kiadására vonatkozó információ eljut az ellenzéki képviselőhöz, a papír visszavonására vonatkozó információ nem jut el, vagy nem interpretálják ellenzéki képviselők.
A dolog tartalmához azonban az tartozik hozzá, hogy ebben az időben az ön által “aranyháromszögként” aposztrofált térségben gazdatüntetések szervezésére került sor. A vám- és pénzügyőrség vezetői úgy gondolták, és azt tartották helyesnek, ha ebben az időpontban, ebben az időtartamban, ebben az időszakban, amikor tüntetések várhatók azon a területen, a dolog kényes voltára tekintettel a demonstratív ellenőrzéseket kerülik.
Mint ahogyan mindannyian tudják, az ellenőrzéseket sokféleképpen lehet lefolytatni, ezért úgy ítélték meg, hogy félreérthető lehet adott esetben a tüntetésszervezők részéről… - tudjuk, hogy a tüntetésszervezők között politikai szimpátiával rendelkező, még parlamenti pártpolitikai szimpátiával rendelkező szervezők is voltak, és szerették volna elkerülni azt a hivatal dolgozói, vezetői, hogy bárki úgy érezhesse, hogy egy demonstratív föllépés ebben az időszakban ellenükre van. Ez a történet hiteles interpretációja.
Köszönöm.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem