DR. SZANYI TIBOR

Teljes szövegű keresés

DR. SZANYI TIBOR
DR. SZANYI TIBOR földművelésügyi és vidékfejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök asszony. Az illő tisztelet hangján is azért kénytelen vagyok megemlékezni a mostani javaslatról oly módon is, hogy ez a javaslat érdemben és lényegében semmilyen változást nem hozna a mostani helyzethez képest, de arra mindenféleképpen jó, hogy például ilyenkor az előterjesztő jó pár olyan kritikai megjegyzést tegyen különböző jelzőkkel, ami azért, enyhén szólva is idegborzoló.
Ezt azért bátorkodom mondani, mert amikor említi, hogy nincs pénz a fagykárra, mint ahogy tavaly volt… - szeretném elmondani, hogy önök tavaly beígérték, és mi teremtettük meg hozzá a pénzt. Ezek alapján nem hiszem, hogy különösebben feltételezni kell, hogy ebben az évben ne lenne valami hasonló a helyzetünk. Azt mondtuk, hogy amikor majd az a bizonyos fagykár fölmérhető, látható, hogy miképpen realizálódik a termésekben, akkor lehet ezt eldönteni. Minden kulturált országban ezeket a dolgokat úgy általában augusztus, szeptember környékén szokták rendezni, már amennyiben egyáltalán kell rendezni. De ez most csak egy kitérő volt.
A lényegre térve: természetesen azért arra jó emlékeztetni e Ház falain belül, hogy Magyarország megállapodást kötött az Európai Unióval; ebben a megállapodásban nagyon részletesen szabályoztuk, hogy Magyarország miként csatlakozik a közös mezőgazdasági politikához, amely egyébiránt minden nemzeti törvényhozást nélkülöző módon érvényes és hatályos. Emlékeztetem a tisztelt Házat, hogy ezt a megállapodást a magyar parlament meg is erősítette, no pláne még egy népszavazás is, következésképpen, ha a törvény bárminemű áttekintő jellegű módosítására szükség van, akkor azt tegyük egyébként komplex módon, és nem pedig csupán egy olyan elemmel, ami egyébként szemmel láthatólag a mai rendszerben is benne van. Gyakorlatilag lehet egy ügyről hatszáz darab törvényt is hozni ugyanazzal a tartalommal, vagy különböző intézkedéseket ugyanazzal a tartalommal, attól még az a tartalom ugyanaz marad.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem