DR. HORVÁTH JÁNOS

Teljes szövegű keresés

DR. HORVÁTH JÁNOS
DR. HORVÁTH JÁNOS, a költségvetési és pénzügyi bizottság előadója: Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! A költségvetési és pénzügyi bizottság megtárgyalta és megvitatta a Nemzetközi Fejlesztési Társulás alapjainak tizenharmadik feltöltéséről szóló határozati javaslatot.
(18.30)
A bizottság a témát alaposan megvizsgálta, és jelenthetem, hogy a lényege vizsgálódásaink szerint, ahogy már a kormány előterjesztéséből is hallottuk, de azon túlmenően a bizottság vizsgálta a témát: arról van szó, hogy Magyarország hozzájárul azoknak az országoknak az előrehaladásához, amelyek szegények. A szegény országokról van szó. A Nemzetközi Fejlesztési Társulásnak ez a célja. Talán annyiban javasolnánk a kormánynak és a tárgyalások során a nemzetközi fórumokon ennek a témának a megvilágítását, hogy ne csupán a szegénység enyhítése legyen a téma, hanem olyan társadalmi-gazdasági körülményeknek a megteremtése, legalábbis elősegítése, ami a szegényeket úgy segíti, úgy enyhíti a szegénységet, hogy azok az országok előrehaladnak. Tehát az iskoláztatás, az egészségügyi szolgáltatás és olyan alapintézményeknek, infrastruktúrának a létesítése, ami többet jelent, mint egyszerűen adományt adni. A régi vagy nem nagyon régi, de már többször hangoztatott elmélet vagy gondolat az, hogy úgy segíteni annak, akinek szüksége van segítségre, hogy önmaga is később eljusson odáig, hogy már nem lesz szüksége segítségre.
Ezzel a gondolattal jutott el a költségvetési bizottság oda, hogy egyhangúlag támogatja ezt a javaslatot, és javasoljuk az Országgyűlésnek ennek elfogadását.
Köszönöm. (Taps.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem