TÓTH IMRE

Teljes szövegű keresés

TÓTH IMRE
TÓTH IMRE (Fidesz): Békés megyei MSZP-s képviselőtársam fölrótta, hogy tömegek nem hallgatták meg a miniszter asszony egyébként helyes gondolatait a fölvezetésben. Viszont nagyon sokan vettünk részt a kórházak fejlesztésében, Domokos képviselőtársam is, aki meg lett szólítva, talán jobb, ha nem ő válaszol erre. 5 milliárdnál magasabb fejlesztést realizáltunk például a gyulai helyszínű megyei kórháznál. Hozzáfűzöm, ilyen arányú fejlesztés az elmúlt 15 évben nem volt realizált, mint az elmúlt négy évben ennél a kórháznál. Ez tény.
Ezzel arányos kell hogy legyen most fölvetett aggályunk, és hadd mondjak két ilyet tételesen a jogszabállyal összevetve, hogy képviselőtársam is értse, hogy miért aggódunk. A szerződés megszűnése után - tehát azzal a gondolattal játszom, ha a szolgáltató visszaadja a tulajdonosnak ezt a tevékenységet - nincs szabályozva, hogy a szerződés fennállta alatt a szolgáltató által pótolt vagyontárgyak, főleg orvosi berendezések, műszerek a megszűnéskor milyen módon kerülnek vissza a közszolgáltatásért felelős szervhez. Veszélyes az, hogy amennyiben a szolgáltató a visszaadás előtt ezeket kivonja, akkor egy működésképtelen intézményt kap vissza a fenntartó, amely jelen esetben lehet egy megyei önkormányzat, illetve lehet egy települési önkormányzat.
Vagy: a betegeknek okozott kárért való felelősség ritkán derül ki hat hónap alatt, így a szerződés megszűnését követően felmerülő ilyen kártérítések a jogutódot terhelik. Mivel hat hónap után a vagyoni biztosíték már nem áll rendelkezésre, hogy fedezetet nyújtson, amennyiben a jogutódlás nem áll fenn, vagy a fenntartóra hárul ez a kártérítési kötelezettség, vagy a pert indító károsult marad ellátatlan e tekintetben. Ezt akarjuk-e? Ez ellen mik a biztosítékok? Képviselőtársam is emellett szólt.
Köszönöm.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem