TÓTH IMRE

Teljes szövegű keresés

TÓTH IMRE
TÓTH IMRE (Fidesz): Tisztelt Képviselőtársaim! Fontos, hogy morálisan is közelítsük a témát, de emellett az is rendkívül fontos, hogy szabályozzunk, jól szabályozzunk. Vagyis a kérdés: a betegek vagy a profit védelme.
Nézzük a tervezet biztosítékait! A legfőbb aggályom az, hogy bizonyos vállalkozók és a mögöttük lévő strómanok abban érdekeltek, hogy minél több tőkét vonjanak ki saját érdekeikben ebből az ágazatból. Elsősorban hogyan tehetik ezt? Nos, a törvénytervezet megengedi, hogy az egészségügyi szolgáltató gazdasági társasági formában működjön, ezáltal a fenntartó részesedése kétharmad rész alá csökken, kikerül a közbeszerzési törvény hatálya alól, így a bevétel felhasználása nem eléggé ellenőrzött, pénzeszközei a szállítókon keresztül kikerülhetnek a vállalkozói szférába.
Másodsorban: a vagyoni biztosíték bevételhez való kötése nem elegendő. Ezt meghaladóan az átvett vagyonnal is arányosnak kell lennie. A miniszter asszony ma reggel arra utalt, figyeljünk arra, hogy a kórházi fejlesztés milyen mértékben eszközigényes. Erre én azt mondom, hogy a biztosítékok terén is. A jogszabály nem rendelkezik az átvett vagyon értékmeghatározásának módjáról. A vagyoni biztosíték pótlásánál ki kell kötni, hogy az a szolgáltatásokért kapott bevételből ne legyen pótolható, vagyis hogy tőkeemeléssel engedje a visszapótlást.
Továbbá: harmincnapos ciklusú pénzellátás mellett veszélyes megengedni, hogy hatvan napon túli lejárt adósság keletkezzen, akár csak 3 százalékos mértékben.
Következő kétperces hozzászólásomban szeretném azt a gondolatot kifejteni, hogy a szabályozásnak érdemi, valós biztosítékokat kell adni, hiszen a betegek vagy a profit védelme kérdésében nem lehet vitás, hogy mi a válasz: csakis a betegek.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem