TÓTH IMRE

Teljes szövegű keresés

TÓTH IMRE
TÓTH IMRE (Fidesz): Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Egyetértve Weszelovszky képviselő úr azon megközelítéseivel, amellyel önkormányzati aspektusból, a fenntartó felelősségével tekinti a problémát, sajnos az önkormányzatok gazdag tapasztalatokra tettek szert elszegényítő folyamatokban, vagyis amikor közszolgáltatások megfelelő átgondolás nélkül kerültek privatizálásra. Gondoljunk csak a villamos rendszerek, a gázközműrendszerek privatizációjára és annak technikájára, hogy mi történt ennek mentén, ennek filozófiája és logikája mentén - és ugyanerre a logikára épül ez a privatizáció is. Gyakorlatilag a tőkét tőlünk várják a befektetői vagy tulajdonosi oldalak, az önkormányzatok által fizettetik meg. A szolgáltató szervezeteiket felére csökkentették, ez százak és ezrek munkahelyének megszűnésével járt. Aki az elmúlt nyolc-tíz évet figyelte és látott, az ezt tapasztalhatta.
A miniszter asszonynak érdeklődéssel figyeltem ma reggel, ha jól emlékszem, az ATV-ben mondott gondolatait ezzel a témával kapcsolatosan. Elmondta többek között, hogy a kórházi fejlesztés eszközigényes. Egyet kell vele értenünk, akik kórházak fejlesztésével bármilyen poszton foglalkoztunk, és itt a legnagyobb tulajdonosi kör nyilván az állam és az önkormányzatok között a települési és a megyei önkormányzatok. Hozzáteszem gyorsan, hogy mivel igaza van miniszter asszonynak - tehát hogy eszközigényes a kórházfejlesztés -, így a felelősségnek ezzel arányosnak kell lennie. Ha ez az állítás is elfogadható, akkor a törvénytervezetben az ennek mentén fölállított biztosítékoknak mindezek súlyával is arányban kell lenni. Hogy itt milyen hiányérzetei lehetnek az önkormányzatoknak e tekintetben - a biztosítékok tekintetében -, azt a következő kétpercesemben szeretném megvilágítani.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem