SELMECZI GABRIELLA

Teljes szövegű keresés

SELMECZI GABRIELLA
SELMECZI GABRIELLA (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! A mai politikai vitanapot nem pusztán azért kezdeményeztük, hogy a kórháztörvény egyébként is folyó vitáját emeljük be kizárólagosan a mai vitanapba, hanem arról is beszéltünk, hogy mi vár az egészségügyre az elkövetkezendő 15-20 évben, mi a feladatunk az elkövetkezendő egy évben. A vezérszónoklatban, illetve hozzászólásokban képviselőtársaim nemcsak a kórháztörvényről beszéltek, hanem felemlegettük azt is, hogy mi a helyzet vajon a gyógyszerfronton, mi a helyzet a gyógyszerellátással, mi lesz a térítési díjakkal; de beszéltünk a háziorvosi ellátás különböző kérdéseiről, és beszéltünk arról is természetesen, hogy az önkormányzati szféra, önkormányzati politikusaink hogyan is látják a jövőt illetően az egészségügy helyzetét; valamint a hangsúlyt arra helyeztük, hogy melyek az előttünk álló feladatok. Nem bocsátkoztunk hosszú vitákba, vagy igyekeztünk nem bocsátkozni hosszú vitákba, hogy mi volt az elmúlt 4, 8, 12 évben, mert azt hiszem, hogy egy vitanap során konszenzust kell találni, és a közös pontokat kell megtalálni.
Nagyon remélem, hogy a miniszter asszony a zárszóban, az összesítő zárszavában majd fog reagálni azokra a javaslatainkra, amelyeket most öt pontban fogalmaztunk meg, hogy miben tudnánk segítséget nyújtani és együttműködni a szocialistákkal az elkövetkezendő egy évben. (Dr. Vojnik Mária: Azok a mi javaslataink.) Azért várom a miniszter asszony zárszavát, mert a szocialista frakció egyébként nem reagált ezekre a javaslatainkra.
A magam részéről még egyszer annyit szeretnék elmondani, hogy az egészségügynek, ha nem is az egyetlen, de nagy esélye a jövőre nézve, ha valamiféle többpárti konszenzus alakul ki a magyar parlamentben, és felelősségteljesen, nemcsak a napi politikát figyelembe véve, el tudjuk dönteni, hogy milyen irányba indulunk tovább, mert mint említettem, nem mindegy, hogy milyen úton megyünk az Európai Unióba.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem