FÖLDESI ZOLTÁN

Teljes szövegű keresés

FÖLDESI ZOLTÁN
FÖLDESI ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Ház! Én nem kívántam ebben a ma délelőtti vitában részt venni, de Domokos László képviselőtársam iménti hozzászólása késztetett arra, hogy hozzászóljak ehhez a vitához. Látom, és örömmel látom, hogy az elmúlt percekben és az elmúlt fél órában megsokasodott az ellenzéki oldalon helyet foglaló képviselőtársaink száma, és ez a szám sokkal nagyobb annál, mint akik végighallgatták a miniszter asszony expozéját, illetve vitaindító mondatait, amit 30 percen keresztül érvekkel alátámasztva elmondott.
Az az érzésem, képviselő úr, hogy önök - talán ez az ellenzéknek dolga is, de azért nem gondolnám - előre megírt papírokon felteszik a lemezt, és ha hallanak azzal kapcsolatosan teljesen logikus érveket, ha nem, akkor is mondják a magukét. Én pontosan tudom, hogy ilyen értelemben minden ilyen vitanapon a süketek párbeszéde folyik, de, ha hallhatta volna azt, amit a miniszter asszony elmondott a vitanap elején, akkor, azt gondolom, néhány mondatát átgondolta volna.
Azt is pontosan tudom, hogy aki a magyar egészségügyhöz az elmúlt 13 évben bármikor is hozzá akart nyúlni, meglehetősen síkos terepre lépett, mert nagyon olcsó módon, és még azt se kell mondanom, hogy demagóg módon, csak egyszerűen az embereknek arra a természetes félelmére hivatkoznak, ami jogos az emberekben: félnek, ha az egészségükkel kapcsolatos bárminemű változásról van szó. Ugyanakkor önöknek is tudniuk kell - hiszen hozzáfogtak ehhez a reformhoz -, hogy a magyar egészségügy és a magyar egészségügyi rendszer a jelenlegi formájában finanszírozhatatlan.
Azért is sajnálom, hogy nem hallotta képviselő úr a miniszter asszony bevezető gondolatait, mert ő tételesen, pontosan, szó szerint, több mondaton keresztül idézte Mikola István korábbi miniszter urat, Surján László korábbi népjóléti miniszter urat és másokat az önök padsoraiból, akik ugyanezekről az ügyekről beszéltek. Itt egyetlenegy dologról van szó: most a szocialista-szabad demokrata kormány kénytelen végrehajtani azt, ami már megkerülhetetlen, amiből már nincs visszaút. Erről folyik ez a vitanap; ezért az érveiket, képviselő úr, azt gondolom, előre megírtan mondják, ezt teszi a választókörzetében is. Azt gondolom, hogy minden érvet meghallgatva ezt a folyamatot végig kell csinálni ennek a kormánynak.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem