DR. HORVÁTH ZSOLT

Teljes szövegű keresés

DR. HORVÁTH ZSOLT
DR. HORVÁTH ZSOLT (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. A képviselő urak az előző két felszólalásban mind a ketten megerősítették, hogy önök magasabb színvonalú egészségügyet szeretnének, a járulékterhek csökkentésével, a magántőke bevonásával. Akkor engedjék meg, menjünk szépen sorba!
A magántőke bevonásával, ha egyetértünk, egy dolgot biztosan tudnunk kell: a tőke nem jó szándékú, a tőke racionális, oda megy, ahol a haszna megtérül, oda megy, ahol profitot tud realizálni. Amelyik tőke nem ilyen, azt nem tőkének hívják - tehát ezen továbbléphetünk.
Ha a járulékterhek csökkennek, az azt jelenti, hogy csökken az egészségügy bevétele. A nap folyamán el is hangzott az önök részéről, hogy 30 milliárd forinttal több maradt a vállalkozók zsebében, mert az egyetlen stabil bevételét az egészségügynek, a fix egészségügyi járulékot önök csökkentik. Ennyivel kevesebb jött be a magyar egészségügybe, ezt így is megfogalmazhatjuk.
Harmadszor, ha a tőke további költséget fog jelenteni, profitot akar, ha a járulékterhek csökkennek, a bevételek elmaradnak, akkor mitől lesz ez az egészségügy magasabb színvonalú? És ha magasabb színvonalú lesz, akkor vajon kik fognak hozzájutni? Merthogy mindenki számára magasabb színvonalon, kevesebb pénzből, ezt önök is beláthatják: nem megy. Köszönöm. (Taps a Fidesz soraiban.)
(12.30)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem