DR. FRAJNA IMRE

Teljes szövegű keresés

DR. FRAJNA IMRE
DR. FRAJNA IMRE (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Molnár képviselő úr felszólalására reagálnék, bár nem ő vetette fel először ezt az egyébként kifejezetten rossz példát, hogy momentán az egészségügyi ellátás hány százalékát nyújtják magánszolgáltatók, merthogy a funkcionálisan privatizált háziorvosokat és fogorvosokat igencsak nehéz lenne tőkésnek tekinteni a mai egészségügyi rendszerben. Tehát ha a kórháztörvény hatásait kellene elemezni, akkor le kéne ragadnunk a CT, az MRI, a labor és a műveseellátás tapasztalatainál, ahol azt látjuk, hogy egyszerűen azért került ide be a fejlett technológia, merthogy a finanszírozás bőségesen tartalmazta ezek megtérülését, ami más területeken nem fordulhatott elő, és a mai napig is ez a helyzet vele.
Azt gondolom, ha valaki befektetni kíván az egyéb területekre, akkor muszáj lesz megteremtenie, hogy ott nyeresége képződjön, és ha a finanszírozás ezt nem biztosítja, akkor túl sok lehetősége nincs azon kívül, mint hogy az ellátás lerontásával vagy a költségek egyéb iránti csökkentésével teremtse meg, és ebből a szempontból a törvényjavaslat igen kevés garanciális feltételt tartalmaz.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem