DR. CSÁKY ANDRÁS

Teljes szövegű keresés

DR. CSÁKY ANDRÁS
DR. CSÁKY ANDRÁS (MDF): Köszönöm szépen. Nem emlékszem, hogy Papp képviselő úr a beszédem során itt volt-e (Papp József: Itt voltam.), vagy vélhetőleg lankadt a figyelme. Mert ha csak a saját tapasztalataimra hagyatkozva állítanám azt, hogy politikai üldözés folyik az egészségügyi vezetésben, akkor még azt is mondhatnám, hogy igaza van. Hadd ismételjem meg a Magyar Kórházszövetség elnökségének állásfoglalását, a Kórházszövetségnek, melynek vezetője Ajkay Zoltán, aki nem vádolható azzal, hogy jobboldali érzelmű lenne. Mindezek ellenére a Kórházszövetség vezetősége minden tiszteletet megérdemel, és mindig tartózkodott attól, hogy a szakmai területről kijöjjön.
Tehát akkor, amikor ez az összetételű magyar kórházszövetségi elnökség azt mondja - idézem Papp képviselő úrnak -, hogy “az utóbbi időben több kórház vezetőjének felmentéséről érkeztek hírek”, amikor az állásfoglalás azt mondja, hogy “sajnálatos módon mindezek indítékai gyaníthatóan pártpolitikai jellegűek”, amikor azt mondja a Magyar Kórházszövetség elnökségének állásfoglalása, hogy “a Magyar Kórházszövetség határozottan elítél minden szakmai alapot nélkülöző változtatási szándékot, mert a kórházvezetés nem politikai feladat, nem lehet pártfüggő, nem alkalmazkodhat a választási ciklusokhoz”, amikor azzal vádol, hogy én itt rémképeket festek föl, akkor kérem, ezt is vegye figyelembe.
Azt hiszem, valóban, ilyen rossz hangulat, ilyen félelem az egészségügy berkein belül, az egészségügyi vezetők körében nem uralkodott, nem volt a rendszerváltoztatás óta, és ez nagyon nagy hiba, és sajnálatos. (Taps az ellenzéki képviselők padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem