BERNÁTH ILDIKÓ

Teljes szövegű keresés

BERNÁTH ILDIKÓ
BERNÁTH ILDIKÓ (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Szintén Molnár Albert képviselő úr hozzászólására kívánok reflektálni, aki azt mondta, hogy növekszik a vállalkozóknak kifizetett összeg, amit az Egészségbiztosítási Pénztár finanszíroz. Azt is mondta, hogy többek között a CT és az MRI működtetését jó színvonalon látják el, és még ezen kívül egyéb szolgáltatásokat is.
Tisztelt Képviselőtársaim! Nem lenne szabad elfeledkezni arról, hogy ezeknek az eszközöknek a beszerzése közpénzekből történt, vagy színtisztán állami beruházás volt, vagy pedig olyan beruházás, olyan eszközbeszerzés, amelyet az önkormányzat céltámogatási pályázat keretében nyert el, és ehhez jelentős állami költségvetési forrás párosul.
(11.30)
Mi történt az után, hogy a nagy kórházakban a központi laborokat kvázi privatizálták, vagy ezeket az eszközöket működtetik? Az történik, hogy a közpénzből megvalósult beruházás átmegy a magánszférába, profitot termel. Az eszközöket működtető dolgozók kikerültek a közalkalmazotti státusból, bekerültek a versenyszférába, anélkül, hogy különösebb garanciákat vállalt volna bárki is az ő esetükben. Kiszolgáltatott helyzetbe kerültek, hiszen ha nem fogadták el a felajánlott állást, abban az esetben el is vesztették azt.
Éppen ezért úgy gondolom, jogosak azok a felvetések, amelyeket ezzel kapcsolatban elmondunk, és igenis azt kérjük, azt várjuk a tisztelt kormánypárti képviselőktől, illetve a miniszter asszonytól, hogy a beterjesztett javaslathoz komoly garanciák járuljanak, amelyek védik a betegek érdekei mellett az egészségügyben dolgozók érdekeit is.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem