BERNÁTH ILDIKÓ

Teljes szövegű keresés

BERNÁTH ILDIKÓ
BERNÁTH ILDIKÓ (Fidesz): Köszönöm, elnök asszony. Tisztelt Miniszter Asszony! Képviselőtársaim! Schvarcz Tibor képviselő úr vezérszónoklatában megemlítette a népegészségügyi programot és annak elfogadását, amely teljes politikai és társadalmi konszenzust élvezett.
(10.30)
Ez így helyes. Úgy gondolom, hogy ennek az előkészítése és megtárgyalása azt tükrözte, hogy ez valamennyiünk számára fontos kérdés. Természetesen felmerül most az a kérdés, hogy az eddig benyújtott törvényjavaslatok vajon miért nem élvezik sem a társadalmi szervezetek, sem az érdekképviseletek, sem az ellenzéki politikai pártok támogatását. Azt gondolom, tisztelt miniszter asszony, képviselőtársak, hogy amennyiben figyelmen kívül hagyják a politikai ellenfelek a két ellenzéki frakció véleményét, javaslatait, ez nem helyes. De ha politikai megfontolások mégis arra vezetik önöket, hogy nem kívánják meghallgatni ezeket a javaslatokat, akkor arra kérem önöket, hogy hallgassák meg azokat a szakmai észrevételeket, amelyeket a kamarák, illetve az érdekképviseleti szervek elmondtak.
Fájón hiányzik a benyújtott törvényjavaslatok közül az a háttéranyag, amely bemutatná, hogy történetesen az egyik legnagyobb tulajdonos, az önkormányzat, különböző szinteken milyen véleménnyel rendelkezik, milyen véleményt formált meg az elképzelésekkel kapcsolatban - egyrészt. Másrészt pedig szintén fájón hiányzik a finanszírozással kapcsolatos elképzelés. Hogy van ilyen, azt tudjuk, hiszen a Napi Gazdaság május 6-ai számában megjelent egy hirdetés, amely egy konferenciára invitálja az érdeklődőket, ahol a kormány pénzügyminisztere is szerepel, előadásának témája pedig, hogy egészen pontosan idézzem: Az egészségügy finanszírozásának átalakítása.
Ezek hiányoznak, tisztelt miniszter asszony, az eddig benyújtott javaslatokból. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem