BABÁK MIHÁLY

Teljes szövegű keresés

BABÁK MIHÁLY
BABÁK MIHÁLY (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! Engedjék meg, hogy minden hangzatos és szimpatikus megjegyzés és címszó mellett azt mondjam, hogy a benyújtott törvényjavaslat nem a tízmillió magyar állampolgár, tízmillió potenciális beteg ember érdekéről szól. Nem a beteg érdekéről szól, nem a rászorult, az elesett, a kiszolgáltatott érdekéről, nem az orvos érdekéről és nem a szakasszisztencia érdekéről szól, hanem mindezeket ez a benyújtott törvényjavaslat veszélyezteti.
Nyilvánvalóan a kormány dolga az, hogy kormányozzon és reformot terjesszen be. Ebben nyilvánvalóan számíthatnak a támogatásunkra, és úgy gondoljuk, hogy a valós probléma a finanszírozás és a strukturális átalakítás, amiben reformokat kell elérnünk, fordulatra, korszakváltásra és cselekvésre van szükség. Ezzel szemben mit mond a kormány a beterjesztett javaslattal? Magánosítást. Tehát rá akarja bízni a privát tőkére ezt a reformot.
Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Ezért mondjuk mi azt, hogy a beteg védelméről vagy a profit védelméről szól-e a mai vitánk. Mi szeretnénk, ha a beteg védelméről szólna, és mindazokról, akik érintettek ebben a szakmában és ebben a szolgáltatásban.
Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Engedjék meg, hogy elmondjam még azt is, hogy a jelenlegi gondokkal küszködő, és úgy gondolom, sok tekintetben világszínvonalú egészségügyi szolgáltatásunkat összetartja még a finanszírozási és strukturális gondokkal szemben is a szakma szeretete, az áldozatkészség és a hippokratészi eskü. Úgy gondolom, hogy nagyon fontos az egészségügyi szolgáltatás, de sajnos a beterjesztett törvényjavaslat nem erről szól.
A tisztelt kormánynak állunk rendelkezésére és támogatjuk a reformokban, a fordulatban, a korszakváltásban és a cselekvésben, de kérem, ezt tegyék meg, és ne csak privatizáljanak.
Köszönöm, hogy szólhattam.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem