BABÁK MIHÁLY

Teljes szövegű keresés

BABÁK MIHÁLY
BABÁK MIHÁLY (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Meghallgattam szabad demokrata képviselőtársaim véleménynyilvánítását, és megvallom őszintén, megdöbbentem. Ugyanis nagyon sok kérdésben egyetértünk, mégpedig a hangzatos szavakban, amikor az egészségügyi szolgáltatásról, az állampolgárok jogairól és magáról az egészségügyről beszélünk. Nyilvánvaló, azok már csak lózungok, hogy finanszírozási reform kell, amikor azt hallom mellette, hogy vállalkozói tőkét kell bevonni. Nyilvánvaló - de mibe? Abba az egészségügyi szolgáltatásba, ahol nem árán térül meg a szolgáltatás értéke, ahol a finanszírozás átláthatatlan? Akkor ki fogja ezt az ágazatot privatizálni, ki fog befektetni? A beteg javát kell szolgálni. Nyilvánvaló, jól hangzik, és ezt mindenki hallja az országban - de ugyan mi ebben a konkrétum?
Gulyás képviselőtársam azt mondja, igen fontos az egészségügyi szolgáltatás, és meg kell feledkeznünk most már a térítésmentes és az ingyenes szolgáltatásokról. Akkor könyörgök: mit kapunk mi, adófizetők, ha ön ennek elfelejtését emlegeti? Azt mondja, hogy fordulatra, rendszerváltásra, reformra, konkrét cselekvésre van szükség az egészségügyben. S ezt önök úgy fordítják le, hogy privatizálni kell az egészségügyi vagyont. Nyilvánvaló, hogy ez így nem igaz, és ez nem a dolog lényege. Nem a szolgáltatás biztonságát, jövőjét és az ellátás biztonságát garantálják ezek a dolgok.
Nos, én úgy veszem ki szavaikból, hogy legalizált forma kell az állami és az önkormányzati vagyon lebontásához. Az egészségügynek ehhez semmi köze, a betegnek sem. Itt pusztán a tőkéről, a vagyonról van szó, és nem arról, amiről itt nagyon sokan beszélnek.
Kérem, legyünk ebben a kérdésben őszinték! Én ezért nem értem önöket, hogy miről beszélnek. Mert elvekben szépen hangzik, amit mondanak, de valójában mögötte a vagyon, a karvalytőke, a spekuláns tőke bevonásáról van szó.
Köszönöm szépen, hogy szólhattam.

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem