DR. MESTER LÁSZLÓ

Teljes szövegű keresés

DR. MESTER LÁSZLÓ
DR. MESTER LÁSZLÓ (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! A közúti infrastruktúra fejlesztésében kiemelkedő feladat a budapesti agglomeráció közúti forgalmi problémáinak a megoldása, az ország keleti és déli régiói elérhetőségének a javítása, az európai uniós tagságból következő forgalomnövekedés levezetése a nemzetközi folyosókon.
2003. március 29-én a Nemzeti Autópálya Rt. elnök-vezérigazgatója arról nyilatkozott az egyik napilapnak, hogy előkészítés alatt áll az M0-ás autópálya keleti szektorának az első 25 kilométer hosszú szakasza, és a közbeszerzési pályázatot várhatóan májusban írják ki. A tárca Európa-állomás című áprilisi rendezvényén a miniszter úr a látogatóknak is bemutatta az Európa-terv részét képező Sztráda Expressz-programot. Ennek keretében elhangzott, hogy már az idén tovább épül a fővárost elkerülő M0-ás autópálya.
Tisztelt Államtitkár Úr! A harmincas-negyvenes években megépült fővárosi úthálózat sem a kapacitásában, sem a pályaszerkezetében nem készült fel a megnövekedett forgalom levezetésére. A mai napra kialakult, hogy az M0-ás autópálya eddig kiépített szakasza a tranzitforgalom nagy részét rázúdítja a főváros délkeleti kerületeire, ezzel is fokozva az amúgy is nehezen elviselhető forgalomterhelést. Ha komolyan vesszük az európai uniós csatlakozásunkat és a helsinki folyosó funkcióját, egyet tehetünk: Magyarország a lehető legrövidebb időn belül - erőforrások koncentrálásával - megépíti az M0-ás körgyűrűt, ezen belül az M5-ös és a 4-es számú főút közötti szakaszt.
A kérdéseim, az érintett terület országgyűlési képviselőivel közösen, a következők: mi a tárca által ismert, és magára nézve kötelezőnek tartott átadási határideje az M0-ás körgyűrű délkeleti szektorának, azon belül az M5-ös autópályát a 4-es számú főúttal összekötő szakasznak? Van-e érvényes építési engedélye a fent nevezett körgyűrűszakasznak? Várom az államtitkár úr megtisztelő válaszát. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem